Barion Pixel Beugró a Paradicsomba: mi is beugrottunk George Clooneyval és Julia Roberts-szel, majd csalódottan távoztunk – Coloré

Beugró a Paradicsomba: mi is beugrottunk George Clooneyval és Julia Roberts-szel, majd csalódottan távoztunk

2022. 11. 09.

Julia Roberts és George Clooney a festői szépségű Balin, egy neves rendező által jegyzett romantikus vígjátékban – minden adva volt egy fergeteges produkcióhoz, a Beugró a Paradicsomba azonban sokkal többet ígért, mint amennyit nyújtott, így messze alulmúlta a várakozásainkat.

Julia Roberts és George Clooney párosa a filmvásznon már önmagában garancia a sikerre – gondoltuk elhamarkodottan a Beugró a paradicsomba (Ticket to Paradise) előzetese láttán, ami alapján kifejezetten szórakoztatónak ígérkezett Ol Parker (Mamma Mia! – Sose hagyjuk abba, Keleti nyugalom – Marigold Hotel) legújabb romantikus vígjátéka. Alig vártuk, hogy már lássuk a filmet, de aztán lankadt a lelkesedésünk.

Beugró a Paradicsomba: unalom a moziban

Lily (Kaitlyn Dever) most diplomázott a jogi egyetemen, és négyévnyi kemény tanulás után – és a rá váró ügyvédbojtárkodás előtt – Balin szeretné kipihenni magát legjobb barátnőjével.

A legváratlanabb helyzetben találkozik egy balinéz fiúval, akibe első látásra beleszeret. Noha valószínűleg egyetlen, szép karrier előtt álló értelmes jogászlány sem döntene úgy, hogy eldob mindent, amiért eddig küzdött, hogy egy hínártermesztő mellett kezdjen új életet a világ végén, Lily mégis házasságot tervez pár hét ismeretség után, az esküvőre pedig rég elvált szüleit (Julia Roberts, George Clooney) is meghívja.

Georgia és David a hír hallatán azonnal repülőre ül, s bár utálják egymást, elhatározzák, hogy „egységben az erő” csatakiáltással összefognak, hogy megakadályozzák Lilyt abban, hogy elkövesse ugyanazt a hibát, amit annak idején ők. Az már csak hab a tortán, hogy a gépet vezető pilóta éppen Georgia aktuális pasija (Lucas Bravo), akit egyébként az Emily Párizsban étteremtulajdonos szépfiújaként ismerhettünk meg nemrégiben a Netflixen, így a továbbiakban ő is része lesz az eseményeknek. Természetesen időközben kiderül, hogy Georgia és David nem is utálják annyira egymást, sőt, Bali pedig maga a földi paradicsom…

Ez így elsőre egészen jól hangzik, hiszen a film látszólag egy jó romantikus vígjáték összes elemét tartalmazza, azonban ki is merül ennyiben: mintha az alkotók azt gondolták volna, hogy a tipikus romantikus vígjátékok kliségyűjteménye mellé elég leszerződtetni néhány A-listás nevet, és ezzel kész is a szuperprodukció.

A forgatókönyv a legalapabb fajtából való, hiányzik belőle a fantázia, a dráma és a csavar, a sztori mellőz minden egyediséget, a happy end pedig tocsog a szirupban.

A párbeszédek kimerülnek semmitmondó, üres, vicceskedő frázisokban, s a film karakterei sem egyéniségek – Georgia és David semmiben nem különböznek a hasonló filmek tizenkettő egy tucat civakodó párjaitól, még akkor sem, ha ők Julia Roberts és Gerorge Clooney. Persze, ők viszik el a hátukon a produkciót, nélkülük az egész egy nagyon gyorsan felejthető, lapos, ZS-kategóriás próbálkozás lenne, amiből a film megnézése után egy hónappal maximum az egzotikus tájakra emlékeznénk.

Nem ez az első alkalom egyébként amikor Julia Roberts és George Clooney együtt játszanak. Első közös filmjük a 2001-es Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, melyből második rész is készült, de láthattuk őket a Pénzes cápa és az Egy veszedelmes elme vallomásai című alkotásokban is.

Ha értékelnünk kellene a filmet, a maximálisan adható öt csillagból – jóindulattal – kettőt adnánk: egyet George Clooney sármjának és egyet Julia Roberts ellenállhatatlan mosolyának. A film megtekintését csak azoknak ajánljuk, akik rajonganak a két Oscar-díjas színészért, kíváncsiak Balira, és egy nehéz nap után igazán könnyű kikapcsolódásra vágynak, s a végén semmiképpen sem fogják bánni, hogy életüknek ezt a 104 percét értelmesebben is eltölthették volna.

Borítókép forrása: Port.hu / UIP – Duna Film