Barion Pixel Alföldi Róbert újra bekeményít: Stohl Andrással és Balsai Mónival áll ki a kisemberekért – Coloré

Alföldi Róbert újra bekeményít: Stohl Andrással és Balsai Mónival áll ki a kisemberekért

2024. 04. 07.

A Centrál Színház színpadra tűzi Az ügynök halála című drámát, amit Alföldi Róbert rendezésében láthat a nagyérdemű.

Alföldi Róbert a magyartenger után ismét a Centrálban rendezett, mégpedig Arthur Miller Az ügynök halála című darabját. A főszerepekben Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence láthatóak. A bemutató 2024. február 24-én volt, és azóta is hatalmas sikerrel megy.

Alföldi Róbert szokásához híven máshogyan nyúl a darabhoz és a figurákhoz, mint ahogyan megszokhattuk, így most a főszereplő, Willy Loman nem egy szerencsétlenségében megfáradt főhős, hanem egy ereje teljében lévő férfi, akit a szerencsétlenségek nem gyengítenek.

Alföldi Róbert és az ügynök halála

A rendező egyedi meglátással közelített a darabhoz, és teljesen máshogyan fogja meg, mint bármely külföldi rendező tenné. Alföldi Róbert ugyanis arra keresi a válaszokat, hogy korunk Magyarországa vajon kinek és mit ígér ma.

Willy Loman egy ereje teljében lévő, középkorú apa, de nem tudja a feladatát teljesíteni, nincs eszköze, hogy megfelelő életet teremtsen a családjának. Ám ahelyett, hogy szembenézne a hibáival, elhazudja a valóságot. Bíró Bence új fordításában nagyon sűrű anyag született, melyben nagy erővel üt, hogy a kibeszéletlen problémák miatt a szereplők hogyan cipelnek évtizedes sérelmeket és azok milyen indulatokat gerjesztenek. Miközben mindenkiben ott a mérhetetlen szeretetvágy. Ez egy igazi családi sztori, ami annyira fájdalmas, hogy sokszor a sírás már nem is elég, már kínunkban röhögünk. Rólunk szól. Fájdalmasan és kérlelhetetlenül.

Az előadás főszereplői Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence, akik mellett olyan színészeket láthatunk még a színpadon, mint Földes Eszter, Kocsis Pál, Puskás Dávid és László Zsolt. A díszlet- és jelmeztervező Kálmán Eszter, a dramaturg Bíró Bence.

Nyitókép forrása: Centrál Színház.

/szelavi/kultura/alfoldi-robert-ujra-beint/