Világutazó lakberendező – ezeket vidd haza emlékbe!

Még éppen van idő egy utolsó külföldi kiruccanásra idén nyáron. Fogjuk a bőröndünket, de egy fürdőruhán kívül mással ne is pazaroljuk az értékes helyet – mert ebben fogjuk hazautaztatni legújabb lakberendezési kiegészítőinket a világ minden tájáról!

Gyűjtői lázban

Mindenki rajong valamiért. Van, akit a legvékonyabb tésztájú, autentikus pizza csábít vissza újra és újra Olaszországba, más pedig kelettől nyugatig bejárja a világot, csak hogy minden ízt bekebelezhessen. Ez a szenvedély könnyedén megmutatkozhat otthonunkban is, ha minden utazás alkalmával egy újabb pizzasütő lapáttal, vagy egy tányérral érkezünk haza. De ahelyett, hogy ezek az eszközök a fiók mélyén lapulnának, inkább egy gyűjteményt alkotva komponáljunk belőlük galériafalat. A szuvenírboltok gagyi, fóliás tányérkínálatát viszont messze kerüljük el! Induljunk kincsvadászatra, és ha szerencsénk lesz belebotlunk egy bolhapiacba, tele régiségekkel, helyi kézműves darabokkal – vagy ha van hozzá elég merszünk, akár a kedvenc éttermünkben is bepróbálkozhatunk kialkudni magunknak egy skalpot.

Lakberendezes Szuvenir Dekoracio 1
Forrás: instagram/@studio.being
Lakberendezes Szuvenir Dekoracio 2
Forrás: instagram/@greynestinteriors

Dekor tárgyak bűvöletében

Minden lakberendezői szív hevesebben dobog, mikor kitárul előtte a híres Marrakesh bazár: mindenfele kézműves tárgyak, lámpák, kerámiák, lakástextilek, és a világ legpompásabb szőnyegei kacsintgatnak ránk. Itt biztos megtaláljuk a régóta vágyott futót, ami élettel és melegséggel tölti meg a legegyszerűbb fehér konyhát is. Mert igen, bátran jöhet ebbe a helyiségbe egy könnyen tisztán tartható, sík szövött fazon. De ha nem rendelkezünk elég nagy bőrönddel – és/vagy pénztárcával -, akkor vigyünk haza emlékbe egy aprócska falikárpitot.

Lakberendezes Szuvenir Dekoracio 4
Forrás: instagram/@nobledesigns
Lakberendezes Szuvenir Dekoracio 9
Forrás: instagram/@_houseofmargot

Aki a praktikum híve…

…az töltse meg otthonát a legkülönfélébb használati tárgyakkal! Egy valóságos multikulti mennyországot varázsolhatunk a konyhánkból, ha Japánban begyűjtünk egy hagyományos teás készletet, Afrikából hazahozunk néhány színpompás fonott kosarat, Spanyolországból pedig egy kézzel festett, kerámia olívaolaj tárolóval térünk vissza.

Lakberendezes Szuvenir Dekoracio 5
Forrás: instagram/@tribebysonal
Lakberendezes Szuvenir Dekoracio 6
Forrás: instagram/@rachellearyceramics
Borítókép forrása: instagram/@eagertravele

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!