A legjobb lakberendezési ötletek, hogy otthonunk falai ne tátongjanak üresen

2021. 04. 21.

Családi képek, örökölt festmények, vagány printek, aprócseprő tárgyak – mehetnek mind a galéria falra! De hogy elkerüljük az őskáoszt és a végeredmény tényleg otthonunk javára váljon, nem árt figyelembe vennünk néhány lakberendezési ötletet.

Bolondítsuk meg tárgyakkal

Nézzünk jól szét a lakásban – biztos fogunk találni a fiókok mélyén elfeledett régi tárgyakat, apró emlékeket, vagy valami jópofa dolgot, ami lazaságot hozna a szigorú vigyázzban álló képek közé.

nappali lakberendezes galeria fenykep fal targyak
Forrás: instagram/@montys_house

Bizonytalanoknak polcot a falra

Rettegünk szöget ütni a frissen festett falakba, mert mi van, ha elrontjuk, mégsem tetszik, megunjuk? Egy polc mindezekre a kételyekre egycsapásra megoldást nyújt, mert így nyugodtan próbálgathatjuk, pakolgathatjuk jobbra-balra kedvenc képeinket, vagy rendszeresen felfrissíthetjük gyűjteményünket.

nappali lakberendezes galeria fenykep fal polc
Forrás: instagram/@frida_wohnt

Fotók, festmények, grafikák, feliratok

Nagyon üde lesz a végeredmény, ha ezeket mind egy csokorba szedjük és egymás társaságában kerülnek a falra. Azonban hogy erősítsék, ne pedig zavarják egymást, ügyeljük a színek harmóniájára.

Kicsitől a nagyig

Sokkal izgalmasabb lesz a látvány, ha az egyforma méretek helyett inkább játszunk a kicsi és a nagy méretű képek arányaival, a függőleges és a vízszintes tájolásokkal.

nappali lakberendezes galeria fenykep fal 3
Forrás: instagram/@ninatakesh

De ezt a rengeteg képet hogyan rendezzük el?

Jogos a kérdés és van rá egy, vagyis két szuper megoldás! Először is a földön elrendezve nézzük meg, hogy tetszene a szemünknek legjobban az összeállítás. Majd színes papírból vágjunk ki méretarányos sablont az összes képről és ezeket ragasztgassuk fel a falra, ezzel pontosan meghatározva a képek leendő helyét.

Borítókép forrása: instagram/@bij_danny