Rózsaszín az otthonodban – így használd, ha a pasid is meg akarod tartani!

2021. 10. 07.

Lelki szemeink előtt látjuk leendő otthonunkat, tele csajos rózsaszínnel, olyan tisztán, mintha csak valóság lenne. De ekkor beletrappol ábrándjainkba a férfi, és mi egyértelműen azt választjuk, amelyik számunkra fontosabb – a rózsaszín otthont. De azért ha életünk szerelméről sem szeretnénk ilyen könnyen lemondani, előtte próbálkozzunk meg ezekkel a mindenki számára kielégítő, kompromisszumos megoldásokkal!

Minden az árnyalatokkal kezdődik

Valljuk be: a babarózsaszínre festett falat nemcsak a pasink, de valószínűleg még a hatévesünk is cikinek fogja titulálni. Éppen ezért, ezzel a nagyon kényes színnel okosan kell bánnunk, és érdemes körültekintően kiválasztanunk azt az árnyalatot, amely társaságában az egész család otthon érzi majd magát. Habár egy világos, pasztell rózsaszín máris egy fokkal jobb választás, próbáljunk tendálni inkább egy szürkés, „koszos” árnyalat felé, mely ettől függetlenül lehet egészen világos is, vagy akár mély sötét. Egy leheletnyi sárgával megspékelve pedig meleg, már-már terrakottába hajló szín mellett tengethetjük életünket.

Lakberendezes Rozsaszin Otthon 5
Válasszunk egy kellemes árnyalatot / Kép forrása: Pinterest/mariakillam.com

Mit társítsunk hozzá?

A rózsaszín-fehér-arany szentháromság sajnos kilőve, ha egy alfahímmel kell közös nevezőre jutnunk otthonunk dekorálását illetően. De néhány maszkulin jelleg még jót is fog tenni az összképnek, amit könnyedén becsempészhetünk egy-egy karakteres bútorral, egy szédítő Tom Dixon lámpával, vagy egy macsós öntöttvas kályhával. A fekete az aduász, amely a rózsaszínnel együtt úgy járnak kéz a kézben, akár egy szerelmespár. És amik nem hiányozhatnak kedvenc színünk mellől, azok a természetes, otthonos hatást nyújtó fa kiegészítők!

Lakberendezes Rozsaszin Otthon 1
A pasis kiegészítők egyensúlyt teremtenek / Kép forrása: Pinterest/clemaroundthecorner.com

Tárgyak bűvöletében

Lehet, hogy a falaink fehéren virítanak – de akkor mitől lesz rózsaszín a szoba? Képzeljük csak el: ha egy semleges térbe berakunk csupán egyetlen színfoltot, az uralni fogja az egész szobát. És ha később valaki megkérdezi, milyen színű volt a szoba, kérdés nélkül vágjuk majd rá: rózsaszín! Elég lehet hozzá egy üde mályva ágynemű, a varázslatos keletet idéző marokkói berber szőnyeggel. De ha ennyivel nem elégszünk meg, az apró rózsaszín kiegészítők lehetővé teszik, hogy lassan, szinte észrevétlenül szoktassuk hozzá életünk párját rózsaszín budoárunkhoz.

Lakberendezes Rozsaszin Otthon 2
Néhány rózsaszín tárgy is elég lehet / Kép forrása: Pinterest/marieclaire.fr

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix