Barion Pixel Lakberendezési tippek a szúnyogok ellen – Coloré

Lakberendezési tippek a szúnyogok ellen

2021. 05. 26.

Nincs idegesítőbb a fülünkhöz közelítő szúnyog egyre fenyegetőbb zümmögésénél – pláne, ha a legszebb álmunkból ver föl minket! Ne csapkodjuk tovább az arcunkat hasztalan, inkább vessük be a hálószobánkat is szépítő baldachinos szúnyoghálót!

Milyen anyagot válasszunk?

Vagy úgy is kezdhetném: kerüljük a nagyon természetellenes, fényes, szintetikus lakástextileket. Mert bár a funkciónak lehet, hogy eleget tesznek, de hangulatban soha meg sem közelíthetik a természetes szálakból készült anyagokat. Viszont az ágyra omló pamut, géz, vagy lenvászon alatt a szúnyogok biztos nem, csak a romantika vár majd ránk. Ehhez válasszunk egy szép esésű anyagot, valamint, ha a szemünk érzékeny a gyűrődésekre, a kevertszálas textilek között is keresgélhetünk.

Ezekre ügyeljünk!

Ez a kellemetlen jószág megtalálja a legkisebb rést is a pajzsunkon, ha nem figyelünk oda a hálószobánkba kerülő szúnyogháló kivitelezésének részleteire. A titok, hogy ne spóroljunk az anyaggal: a hossza érjen bőven a földig, a nyílásoknál pedig legyenek legalább 20-30 cm átfedésben az anyagok.

Belógatva

A legegyszerűbb és a legolcsóbb módja az éjszakai szúnyoginváziótól védelmező függöny elkészítésének, ha a mennyezetről lógatjuk be azt. Így csak néhány kampót kell felfúrnunk, majd mehet rá a háló – ráadásul itt játszhatunk a magassággal, a szezon végén pedig egy mozdulattal eltüntethetjük.

szúnyogháló hálószoba
Forrás: instagram/@mirjam_hart

Épített keret

A nagy belmagasságú lakásokban vagy a tetőtéri szobákban okos megoldás egy baldachinos ágykeret, vagy pusztán egy tartószerkezet megépítése. Ez némileg több időt és anyagi ráfordítást igényel, de cserébe valóságos budoárba vonulhatunk vissza a nap végén.

szúnyogháló hálószoba
Forrás: instagram/@atlantabartlett

A gyerekszoba se maradjon ki!

Ez a házikós ágykeret nemcsak minden gyerek álma, hanem egyben minden szúnyog rémálma! A méretek levétele után akár mi magunk is megvarrhatjuk a hálót, de ha ehhez se kedvünk, se affinitásunk, talán az is elég, ha rádobunk egy megfelelő méretű anyagot.

Lakberendezes Szunyoghalo Haloszoba Fuggony Baldachin 4
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Kiságy fölé

Egy marokkói stílusú baba baldachin nyugodt álmot hoz a család legkisebb tagjának – a kisszobában és a teraszon egyaránt.

szúnyogháló hálószoba
Forrás: instagram/@bambulahlifestyle

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

/otthon/lakberendezes/lakberendezesi-tipp-a-szunyogok-ellen-igy-csinald/