Barion Pixel Helló boltív! Jó, hogy újra itt vagy! – Coloré

Helló boltív! Jó, hogy újra itt vagy!

2021. 08. 03.

Eljött az idő, amikor önelégülten nevethetnek a markukba azok, akik egy 80-as, 90-es években épült családi házra tettek szert – mert ezek az ingatlanok bővelkednek csak igazán boltívekben! A többieknek viszont itt vannak a megmentő ötletek, hogy hol kaphatna helyet néhány friss és ropogós boltív az otthonukban.

Meseszerű nyílászárók

Egy boltíves ajtót megpillantva szinte olthatatlan vágyat érzünk, hogy meglessük, mi rejtőzik a túloldalán. Talán egy finomságokkal megrakott kamra, amitől egy rusztikus, fa tolóajtó választ el minket. De az is lehet, hogy egy fürdőszobába vezet át a nagy, dupla szárnyú ajtó a hálóból. A kisebb-nagyobb boltíves ablakok pedig nemcsak belül, hanem a ház homlokzatán is üdítően festenek. A fa nyílászárók mellett egyre nagyobb teret hódítanak a karakteres fém ablakok, melyeken vidáman árad majd be a fény a loft, a mediterrán, vagy a memphis stílusú otthonokba is.

Lakberendezes Boltiv 2
Forrás: instagram/@we_are_kettel
Lakberendezes Boltiv 5
Forrás: instagram/@candaceplotzdesign

Alakítsunk ki falfülkét!

Annak sem kell lemondania egy látványos, boltíves falfülkéről, aki nem volt annyira előrelátó az építkezés kezdetén, hogy eleve betervezzen egyet mondjuk a nappaliba. Mert ha a hely adott, akkor akár utólag is megépíthetjük gipszkarton segítségével!

Lakberendezes Boltiv 1
Forrás: instagram/@sebagertoft

A dekorból sem maradhat ki a boltív

A legegyszerűbben néhány kiegészítővel csempészhetjük be a vágyott lágy íveket az otthonunkba. Így ha a falfülkéről esetleg lemaradtunk, akkor még mindig választhatunk a könyveknek és csecsebecskének egy íves tetejű könyvespolcot. Végre a kör alakú tükrök egyeduralma is megtörni látszik, és a helyüket bitorolják a boltíves fazonok a fürdőszobák falain, de a kandalló tetején is éppen olyan jól mutatnak.

Lakberendezes Boltiv 4
Forrás: instagram/@happilyinspired
Lakberendezes Boltiv 3
Forrás: instagram/@therenovationgame_

DIY falfestés

Bármerre nézünk, tele a világháló boltívesre festett falrészek képeivel – nem véletlenül! Ugyanis remekül kiemeli az elé helyezett bútorokat és tárgyakat, amin egyből megakad a szemünk. Ráadásul az elkészítése is végtelenül egyszerű, ahogy az az alábbi videóban is látszik.

Borítókép forrása: instagram/@lisaclarkdesign

/otthon/lakberendezes/hello-boltiv-jo-hogy-ujra-itt-vagy/