Kedvenced a mediterrán lakberendezés? Akkor használj terrakottát!

Hozzuk el otthonunkba a mediterrán lakberendezés sziesztára csábító hangulatát néhány terrakotta kiegészítő segítségével. Vagy akár burkoljunk, építsünk térelválasztót ebből a páratlan anyagból!

Az apróságokban rejlő nagyság

Virágcserepekkel, vázákkal, szobrocskákkal, de még terrakotta lámpákkal is eláraszthatjuk otthonunkat a mediterrán életérzésért. Sosem lehet belőlük túl sok, csak játsszunk a méretekkel és használjunk minél több árnyalatot, az egészen fakó rózsaszíntől a harapnivaló rozsdabarnáig.

Forrás: unsplash.com

Terrakotta csempe

A hidegburkolatok közt a legmelegebb, legbarátságosabb érzést keltik bennünk a terrakotta csempék földes árnyalatai. Felhasználhatjuk őket a fürdőnkben vagy a teljes konyha-ebédlő-nappali hármast is leburkolhatjuk velük – nyáron maga lesz a gyönyör mezítláb végigsétálni rajtuk. A klasszikus téglalap formákon kívül választhatunk a marokkót idéző minták közül, melyek játékos formáját még inkább kiemeli egy világos fuga. Ha csak lehet, válasszunk mázazatlan, minél természetesebb hangulatú csempét. Habár valószínűleg több időt töltünk majd el így takarítással, megéri!

Forrás: instagram/@avenue.twentytwo
Forrás: instagram/@amberinteriors

Breeze Blocks

Avagy magyarul „szellőző tömböknek” lehetne becézni ezeket a mediterrán hangulatot sugárzó építőanyagokat. A számos mintázatban kapható téglafélék üregességüknél fogva lenyűgöző térelválasztói lesznek otthonunknak, melyen keresztül beáramlik a levegő és izgalmas fényjáték vetül a szobára. Azonban készüljünk arra, hogy meglehetősen nehéz küldetés lesz a beszerzésük Magyarországon.

Forrás: instagram/@conceptszini
Forrás: instagram/@conceptszini

Borítókép forrása: instagram/@sama_co_interiors

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Muse, Sum 41 és The Killers – világsztárok a VOLT Fesztivál első fellépői között