Barion Pixel 2,5 milliárd forintért eladó Elvis Presley egykori Palm Springs-i háza, ahol mézesheteit töltötte Priscillával – Coloré

2,5 milliárd forintért eladó Elvis Presley egykori Palm Springs-i háza, ahol mézesheteit töltötte Priscillával

2022. 10. 16.

A repülő csészealjra hajazó futurisztikus otthonról, ahol Elvis Presley és újdonsült felesége egy évig laktak, senki sem mondja meg, hogy az ötvenes évek végén épült.

5,6 millió dollárért, átszámítva több mint 2,5 milliárd forintért került most az ingatlanpiacra a múlt század közepén épült modern kaliforniai otthon, ahol Elvis Presley és Priscilla nászútjukat töltötték 1967-ben. A Palm Springs-i házat és birtokot a Look magazin 1962-ben „House of Tomorrow” vagyis a Holnap Háza névvel illette – a képeket elnézve nem is meglepő ez a jelző.

Elvis Presley
Mi is elfogadnánk egy ilyen konyhát. Forrás: Northfoto

A korszak doboz alakú otthonaival ellentétben a ház köríves alaprajza és futurisztikus jellemzői miatt (beltéri grill, központi porszívórendszer és falra szerelhető rádiók) jócskán kitűnt a versenytársak közül. A repülő csészealjra is emlékeztető otthont annak idején menedzsere, Tom Parker ezredes (akit az életrajzi filmben Tom Hanks alakított) ajánlotta Elvis Presleynek saját Palm Springs-i otthona közelében.

Az ötvenes évek végén, hatvanas évek elején épített, 436 négyzetméteres házat az Alexander Construction Company húzta fel és William Krisel építész tervezte. Négy nappali található benne három szinten, emellett négy hálószoba és öt fürdő is helyet kapott az ingatlanban, az egész pedig – mint ahogy a képek is mutatják – különleges, űrbéli hatást kelt. A házat egyébként jó ideig látogatni is lehetett, félórás idegenvezetést kapott az az Elvis Presley-rajongó, aki előzetesen jegyet váltott a túrára.

Elvis Palm Springs2
A kilátás pazar, leendő lakói az ágyból csodálhatják a San Jacinto-hegységet. Forrás: Northfoto

A század közepének kedvelt elemei közé tartoztak a szoba közepén elhelyezett kandalló, a mennyezetről lelógó kémény és a hegyekre néző üvegfalak – ezek mind megtalálhatóak az egykori Elvis-házban. Kívül egy privát kert terül el pálmákkal és sziklákkal, valamint egy részben árnyékos úszómedence és csinos pázsitos rész pihenéshez és szabadtéri grillezéshez. A ház a közelmúltban egy teljes, két évig tartó felújításon esett át.

Elvis Presley
Az ívek, az üveg és a fehér szín dominálnak mindenhol. Forrás: Northfoto

Minden idők egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású énekese 1959-ben Bad Nauheimben ismerte meg leendő feleségét, Priscilla Wagnert, amikor épp a hadseregben szolgált. Bár megismerkedésükkor a nő még csak 14 éves volt – tíz évvel fiatalabb, mint az énekes – Elvis nem tudta kiverni a fejéből Priscillát, és 1966 karácsonya előtt nem sokkal meg is kérte a kezét.

Elvis (1935 1977) And Priscilla Presley (1945) On Their Wedding Day, 1967.
Elvis és Priscilla esküvőjük napján. Forrás: Northfoto

A TopTenRealEstateNews.com szerint Elvis úgy tervezte, hogy az ingatlant esküvői helyszínként és nászutas lakosztályként is kibérli. Ám amint a sajtó felkapta az esküvő hírét, a szerelmesek Las Vegasba repültek egy gyors mennyegzőre 1967. május elsején. Utána visszatértek Palm Springsbe, és négy napot töltöttek együtt a luxusingatlanban, mielőtt Elvisnek vissza kellett mennie egy filmforgatásra. Lisa Marie Presley pontosan kilenc hónappal később született, Elvis Presley és Priscilla pedig körülbelül egy évig éltek a “House of Tomorrow”-ban.

Forrás: ITT
Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix