Barion Pixel Elárasztják otthonodat a könyvek? Akkor dekorálj velük kreatívan! – Coloré

Elárasztják otthonodat a könyvek? Akkor dekorálj velük kreatívan!

2021. 10. 08.

Ha roskadoznak a polcok a könyveidtől, és már ékkel sem lehetne közéjük „csak egy utolsó” példányt beerőszakolni, akkor itt a felmentés! Nézd meg, hogy ezzel a néhány kreatív ötlettel miként adhatsz új értelmet nekik otthonodban.

Burjánzó könyvfal

Van, aki galériafalat készít, más pedig a nyaralások alatt begyűjtött skalpokat akasztgatja ki büszkén – akkor mi miért ne dekorálhatnánk könyvekkel otthonunk falait? Néhány patinás könyv, barnás és sárgás színekben játszó lapjaival igazi vintage hangulatot eredményez. Álljunk lazán a projekthez: használjunk egész könyveket, valamint kitépett, szakadt lapokat egyaránt, és akár belekomponálhatunk egy kézzel írott üzenetet is.

Lakberendezes Kreativ Konyv Dekoracio 2
Kép forrása: Instagram/@farmhouse_on_chestnut

Késtartó könyvből? Naná!

A konyhában sem csak a szakácskönyveknek vesszük hasznát ezentúl, ha elkészítjük magunknak ezt a könyvekből kreált késtartót! Mi sem egyszerűbb: válogassunk össze néhány – feláldozható – darabot, melyek színében passzolnak a konyhánk dekorációjához. Egy spárgával kössük össze őket és íme, el is készült konyhánk legkreatívabb kiegészítője.

Lakberendezes Kreativ Konyv Dekoracio 3
Kép forrása: Pinterest/countryliving.com

Ne gondoljuk túl…

Mit nekünk formatervezett, design bútorok, ha akad néhány jól megtermett könyvünk odahaza? Lényegében ingyen lesz új éjjeliszekrényünk, vagy egy kis rakodóasztalkánt a kanapénk mellett, ha szimplán egymás tetejére halmozunk egy nagy csomó könyvet. Csak arra kell ügyelnünk, hogy harmonizáljanak szobánk árnyalataival, máskülönben könnyen a rendetlenség benyomását kelthetik.

Lakberendezes Kreativ Konyv Dekoracio 5
Kép forrása: Pinterest/hurdandhoney.com

Design vs. DIY

Lassan nem lesz hely a könyvespolcon a magazinjainktól, de kidobni még sincs szívünk a gyűjteményünket? Érti a dilemmánkat a Njustudio is, akik briliáns megoldással álltak elő porosodó magazinjaink újrahasznosítására. Ugyanis a Hockheimer névre keresztelt bútordarab úgy szolgál magazinjaink tárolására, hogy közben egy kis ülőalkalmatosság válik belőlük. Ez az ötlet pedig könnyedén megvalósítható DIY megoldással is! Nem lesz másra szükségünk, mint pár könyvre, két övre, és a kupac tetejére egy párnára vagy összehajtogatott takaróra.

Lakberendezes Kreativ Konyv Dekoracio 1
Kép forrása: Instagram/@njustudio

Borítókép forrása: Pinterest/pieceofmake.nl

/otthon/lakberendezes/elarasztjak-otthonodat-a-konyvek-akkor-dekoralj-veluk-kreativan/