Bújtassuk huzatba fittball labdánkat, és máris méltó kiegészítője lesz home office-unknak

Ha már csak egyetlen ülőalkalmatosság hiányzik a gondosan berendezett home office-unkból, egészség ide vagy oda, valószínűleg nem egy ordenáré gumilabdával szeretnénk agyoncsapni az egész enteriőrt. Azonban létezik egy megoldás, amellyel lakberendezői szívünk és testünk egyaránt jól jár: mégpedig a szemet gyönyörködtető külső borítással ellátott fittball.

A fittball, mint lakberendezési kiegészítő

Már meglévő labdánkhoz külön is vásárolhatunk egy impozáns huzatot, ami megnyerő új külsővel ruházza fel fittballunkat. A bőr huzattal ellátott labdát testvérként fogadnak majd be a bohém irodánkban lévő antik bútorok és keleti textíliák. Egy arany színben tündöklő bársony gömb pedig exkluzív grandmillenial otthonunknak is méltó kiegészítője lesz.

Lakberendezes Fittball Home Office 3
Kép forrása: Instagram/@vivora_sittingballs, Kép forrása: Instagram/@citiesdubai

Vagy választhatunk egy finom tapintású filc anyagból készült huzatot, szőrméset, kötöttet, mi több, akár DIY megoldással is próbálkozhatunk. Szépségük mellett pedig további előnyük, hogy a nyári nagy melegben nem ragadunk hozzá a gumihoz, illetve a kis fül segítségével könnyedén mozgathatjuk irodánk új kedvenc bútorát.

Lakberendezes Fittball Home Office 5
Kép forrása: Instagram/@sittingball

De miért olyan egészséges a fittball?

Hogy miben rejlik a fittball egészségre gyakorolt pozitív hatása, Zsapka Anna jógaoktató foglalja össze nekünk:

Ahhoz a testhelyzethez alkalmazkodik az izomzat felépítése és a kötőszöveti rendszer is testünkben, amit legtöbbet végzünk egy nap során. Ha ez a gép előtt görnyedés egy széken ülve, akkor úgy rendeződik a test, hogy ezt a pozíciót a legkisebb energiába kerüljön létrehoznia és fenntartania. Ennek kiküszöbölésére jó megoldás lehet, ha színesebbé tesszük az ülés pozíciónkat és akár a nap bizonyos részében a székünket egy fittball labdára cseréljük.

Lakberendezes Fittball Home Office 4
Kép forrása: Instagram/@vivora_sittingballs

A labda instabilitása tónusban tartja, munkára készteti a core izmokat (amelyek a törzs stabilitásáért felelősek), segít létrehozni a helyes előre billentett medence pozíciót, növeli az egyensúly érzéket. Természetesen a labdán ülés nem helyettesítheti a testmozgást, de megfelelő mértékkel alkalmazva kifejezetten jó hatással lehet a tartásunkra és vázrendszerünk egészségére.”

Borítókép forrása: Instagram/@esfera_designs

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egy író azt állítja, Vilmos hercegnek volt pár internetes kapcsolata celebekkel