Barion Pixel Bristol különlegessége: a kék madaras ház – Coloré

Bristol különlegessége: a kék madaras ház

2022. 01. 05.

„Welcome to Montpelier” – üdvözli vidáman az arra járókat Alex Lucas házán a hatalmas felirat. De mindez eltörpül a ház homlokzatát díszítő színpompás falfestmény mellett, és nem hasonlítható ahhoz a lakomához, ami a házon belül várja a különlegességekre éhező szemeket!

Üde színfolt a szürke házak között

Ha Bristol utcáit járva egyszer csak szembe találjuk magunkat egy égszínkéken tündöklő, ciklámen virágokkal és hatalmas madarakkal kipingált homlokzattal, biztosak lehetünk benne, hogy Alex Lucas háza tájára tévedtünk. Az illusztrátorként és falfestőként tevékenykedő Alex először 2011-ben ragadott ecsetet és alkotta meg otthonából a piros madaras házat, majd 2020-ban a koronavírus-járvány ideje alatt elérkezettnek látta az időt, hogy új lendületet vigyen házának homlokzatába, és vidámságot a környéken lakók életébe.

Íme a lenyűgöző homlokzat, a nappali és a konyha

Ínyencségek az ajtón belül

Az ajtón belépve mintha Alice Csodaországába csöppennénk, ahol minden egyes zugban megakad a szemünk valami szokatlan és különleges részleten. A bolhapiacokról összevadászott apró csecsebecsék mellett megannyi DIY darab gondoskodik az ámulatba ejtésről, mint például a nappaliban csüngő, maradék faanyagokból tákolt csillár, a hordóból kialakított fotel, az asztal tetején lazuló kutyalámpáról nem is beszélve… A mellékhelyiséget meglátogatva sem lesz semmi szükségünk olvasnivalóra, hiszen a Beano képregényekből gondosak kivágott képecskékből kitapétázott fal éppen elég szórakozást biztosít az ott töltött idő alatt. Azonban a ház legkülönlegesebb pontja minden kétséget kizáróan a konyha, ahol mi más díszíthetné a konyhaszekrényt, mint Alex erdei állatokat ábrázoló festménye.

Alex hitvallása

Az egészben a leginkább lenyűgöző, hogy nyomát sem látni a berendezésen az izzadságszagtól bűzlő görcsös akarásnak, hogy minden mindennel passzoljon – és a sok különböző darab ennek ellenére mégis képes egy harmonikusan működő egységet képezni. A titok pedig Alex gondolkodásában rejlik:

„A házban lévő darabok közül sok talált rám ahelyett, hogy tudatosan kerestem volna egy-egy konkrét terméket. Szeretek olyan dolgokat gyűjteni, melyek kölcsönhatásba lépnek a fantáziámmal, nem pedig azon aggódom, hogy illenek-e majd a kanapéhoz.”Apartmenttherapy

Borítókép forrása: apartmenttherapy.com / Viv Yapp