Barion Pixel „Azt nem úgy szoktuk burkolni, csókolom!” – Coloré

„Azt nem úgy szoktuk burkolni, csókolom!”

2021. 07. 08.

Hangzik el a szakik hivatalos mottója, amikor felvázoljuk elképzelésünket miként szeretnénk burkolni a fürdőszobánkat. De ne hagyjuk magunkat megtörni, inkább készüljünk fel tudatosan a ránk váró tortúrára – akarom mondani felújításra.

Minta minta hátán

Felrakom inkább feles kötésben, az sokkal szebb lesz, majd meglátja!” – tör felszínre hirtelen a lakberendező mesteremberünk legmélyebb bugyraiból, amint megemlítjük, hogy halszálka mintában képzeltük el a csempét új fürdőszobánk falán. Ezek a nem mindennapi felrakási módok valóban elég sziszifuszik és gyakorlott kezeket igényelnek, de tartsunk ki elképzelésünk mellett! Köszönjük meg szépen ingyenes stílustanácsadását, majd legbájosabb mosolyunkat elővéve adjunk át neki egy vonalas vázlatrajzot a választott mintázat felrakási módjáról.

A mintázat dönti el, hogyan kell burkolni
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Legyünk egyértelműek

Az absztrakt mintás tusolófülkénkhez előállt a háromféle színű csempe, ezeket szeretnénk random módon viszontlátni a falon. Ezt az igényünket azonban ne felejtsük el mondani, és kellő mértékben hangsúlyozni a feladatra kiválasztott szakinak. Ennek hiányában könnyen előfordulhat, hogy ez a drága jó ember a legjobb szándékkal fogja tökéletes, ismétlődő mintázatban leburkolni a fürdőnket. Ha nem szeretnénk a véletlenre bízni a dolgot, segítsünk neki azzal, hogy mi magunk megszámozzuk a csempék hátulját a kívánt sorrendben – így mindenki nyugodtabban alszik majd.

Furdoszoba Csempe Burkolas 3
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Plafonig burkolni?

Régen státusszimbólumnak számított, ha valaki megengedhette magának, hogy padlótól a plafonig kicsempézze a fürdőszobáját. Majd ez lassan beszivárgott a hétköznapokba, és az utóbbi évtizedekben megkérdőjelezhetetlenné vált minden burkoló számára, hogy az úgy van jól. Ezért aztán jócskán kikerekedik a szemük, mikor előrukkolunk azzal a hajmeresztő ötlettel, hogy mi csak a vizesblokk környékét szeretnénk mennyezetig csempézni. Hiszen ahol nem éri közvetlenül víz a falat, felesleges csempézni, és így ráadásul sokkal kellemesebb lesz az összkép. De már jön is menetrendszerűen a jóhiszemű figyelmeztetés: „Ajaj, az úgy nem lesz jó. Penészesedni fog a fal. Meg amúgy is: azt nem úgy szoktuk!”

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix