Barion Pixel 2021 kedvenc fürdőszobai csempéi, amik időtállóak is lesznek – Coloré

2021 kedvenc fürdőszobai csempéi, amik időtállóak is lesznek

2021. 02. 03.

A trendek jönnek-mennek, de vannak olyanok, amiket 10 év múlva is szívesen nézünk minden nap.

jared rice PibraWHb4h8 unsplash

Ahány év, annyi trend – ez alól a lakberendezés sem kivétel. Rendszeresen ütik fel a fejüket újabb irányzatok, és míg egyik gyorsan lecseng, a másikat éveken keresztül szívesen nézik az emberek, sőt, a lakberendezési magazinok is folyamatosan trendként említik azokat. Ilyen például a metro csempe, ami évek óta az egyik legközkedveltebb, vagy a sima fehér és szürke greslap.

2021-re megérkezett a fürdőszoba stylingban néhány olyan elem, ami a legtrendibb irányzatok közé tartozik, és tutira időtálló is lesz. Bemutatjuk ezeket.

Fehér márvány

A ‘90-es években nagy sláger volt a márvány, de inkább a konyhákban, előszobákban. Az amerikai interior guruk már 2020-ban felfigyeltek a fehér márványlapokra, és egyre több fürdőszobába került az elegáns és arisztokratikus anyagból, vagy annak olcsóbb, műmárvány változatából. A leginkább az mutat jól, ha a falra és a padlóra ugyanabból a csempéből kerül, ezáltal egységesen összeolvad. Nem lőhetsz mellé, ha évekig ilyen a fürdőszobád.

https://www.instagram.com/p/CKo19MhgmIC/

Metró csempe farmhouse stílusban

Már nem csak a konyhákban népszerű, a fürdőkben is vagányul mutat a metró csempe, pláne, ha a sötét fuga kerül a darabok közti résekbe. Két változatban is elterjedt: eltolással vagy egymás mellé helyezve, a lényeg a szimpla megjelenés és a sötét fuga.
A legesztétikusabb megoldás, ha a kád vagy a zuhanyzó melletti falra kerül ez a típus, a többi felületre pedig inkább nagyobb, de azonos vagy komplementer színű lapokat helyeztetsz el.

Terrazzo minta

A terrazzo csempék minden mennyiségben jöhetnek 2021-től kezdve a fürdőben. Egyes falakat kiemelhetsz vele, akár csak egy vékony csíkot húzathatsz a mosdókagyló fölé például, de az sem túl sok, ha az egész falfelületet az apró mintás terrazzo borítja, arra azonban vigyázz, hogy ha ezt az irányzatot választod, iktass be mellé néhány színesebb kiegészítőt a helyiségben.

Texturált falfelületek

Míg korábban a színekkel szerettek jobban játszani a fürdőszobákban a lakberendezők, most már inkább a formák és textúrák dominanciája jellemző. Próbálj ki bármilyen hullámvonalat, követ vagy érdekes tapintású csempét, akár 1-2 négyzetméteren alkalmazva is különlegessé teszik a fürdőt.

Grafikus motívumok

Ismét fénykorukat élik a geometrikus formák, a marokkói motívumok és egyéb, díszes csempék is a fürdőszobák dekorálásában. Légy bátor, és válassz egy erős színű, vagy épp egy megnyerő, határozott és látványos mintájú csempét, amit az évek során kiegészíthetsz majd néhány passzoló törölközővel vagy cseréppel.

Borítókép forrása: Unsplash