Az Ikea Japan havi 1 dollárért adja bérbe mikrootthonát – Te beköltöznél?

Felmerül a kérdés, hogy az Ikea tehetséges bútortervezők mellett bűvészeket is foglalkoztat-e? Mert nincs más magyarázat arra, hogyan sikerült ezt a mindössze 10 négyzetméteres lakást egy minden igényt kielégítő álomotthonná varázsolni. Amit - most kapaszkodjunk meg! - egy, azaz 1 dollárért bérelhet havonta egy mázlista!

Álomotthon 10 négyzetméteren

Egyáltalán nem újkeletű dolog, hogy a világ egyik legnépesebb városában az emberek akkora otthonokban élnek, ami egy amerikai ház gardróbjának felel meg. Tokióban ezeket a néhány négyzetméteres lakásokat mikrootthonoknak, avagy helyi nevén „kyosho jutaku”-nak hívják, és hatalmas rájuk a kereslet. Az azonban igencsak szájtátásra ad okot, hogy míg ezeket a lakásokat általában több száz dolláros havi bérleti díjért adják ki, az Ikea Japan most egy teljesen berendezett, 10 négyzetméteres otthont havi 1 dollárért, azaz átszámítva körülbelül 315 forintért dobott a piacra. És ha önmagában nem lenne így is elég csábító ez a mézesmadzag, mindennek a tetejében a japán főváros egyik legfelkapottabb kerületén élhet majd az a szerencsés, akinek a pályázatára rábólint az Ikea japán képviselete.

Lakberendezes Ikea Japan Mini Lakas 3
Ilyen lehet okosan berendezni 10 négyzetmétert / Kép forrása: Instagram/@ikeajapan

Kényelmes élet az Ikea „bemutatótermében”

A praktikus megoldásokra specializálódott svéd bútorgyártó cégnek nem jelenthetett kihívást még egy ilyen extrém aprócska otthon berendezése sem – melyhez kizárólag saját termékeit használta fel. Az olyan okosan összeválogatott bútorok, mint amilyen a kinyitható kisasztal, a guruló komód, vagy a polcra felcsíptethető lámpa, mind-mind a mobilitást és ezáltal a helytakarékosságot szolgálják. A nyitott gardróbszekrény előnye pedig, hogy úgy tárolja az ott élő összes holmiját, hogy közben mégis szellős marad a helyiség. A loft stílusú lakásban egy létra segítségével vehetjük célba az emeleten lévő hálófülkét, ahol az ágy mellett egy komódnak és némi hangulatkeltő dekornak is jutott hely. És ezzel még mindig nem értek véget a szobányi lakás lehetőségei, hiszen természetesen nem hiányzik belőle a tisztálkodó helyiség, és egy miniatűr konyhának is sikerült helyet szorítani – hát mi ez, ha nem bűvészmutatvány?

Lakberendezes Ikea Japan Mini Lakas 2
Alváshoz tökéletesen elég! / Kép forrása: Instagram/@ikeajapan
Borítókép forrása: Instagram/@ikeajapan

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!