Barion Pixel Alternatív megoldások a konyhasziget után áhítozóknak – Coloré

Alternatív megoldások a konyhasziget után áhítozóknak

2021. 10. 05.

Minden nő titkos vágya egy, a konyha közepén virító konyhasziget, hatalmas pulttal és rakodófelülettel, ahol kényelmesen állhat neki kedvenc rakott padlizsánja elkészítéséhez. De gondoltunk már arra, hogy akár egy asztalt, vagy cirádás komódot is befoghatunk erre a megtisztelő feladatra?

Amikor konyhaszigetet emlegetünk, általában a konyhabútorral megegyező színű, stílusú bútordarab lebeg a szemeink előtt. Azonban könnyen előfordulhat, hogy a használtan örökölt konyhabútorhoz nem tudunk tökéletesen passzoló szigetet csináltatni, vagy egyszerűen a büdzsé miatt kell egy kis fondorlatot bevetnünk, és alternatív megoldást találni álmaink konyhaszigetéhez. Egy régi, míves asztal, méretes komód, vagy akár egy apró rakodóasztalka kreatív megoldást nyújthat a konyhasziget kérdésére, amely így ráadásul izgalmas színfoltjává válik otthonunk legszentebb helyiségének.

Előnyei

  • a bolhapiacokat járva akár fillérekért is rálelhetünk a megfelelő bútorra
  • egy látványos darab magára von minden figyelmet ahelyett, hogy unalmasan beleolvadna a konyhabútorba

Hátrányai

  • eltarthat egy ideig, mire rátalálunk a méretben, stílusban és minden szempontból tökéletes gyöngyszemre
  • több mint valószínű, hogy vár majd ránk némi renoválás, csiszolás és festés (habár ez a vérbeli barkács csajok számára kimondottan előny is lehet)
Lakberendezes Kreativ Konyhasziget Regi Butor 1
Kép forrása: Instagram/@marcieaton63

A méret a lényeg!

Legalábbis a konyhaszigetek esetében mindenképp – feltéve, ha nemcsak gyönyörködni szeretnénk benne, hanem munkára is fognánk. Ahhoz, hogy egy ergonómiailag megfelelő, azaz kényelmes munkapultot kapjunk fontos, hogy ne legyen se túl alacsony, se túl magas. Az átlagos 85 centiméteres konyhapult magasságával megegyező méretű bútorral biztos nem lövünk mellé, ez azonban lehet akár 90-95 centiméter is a mi magasságunktól függően. A komódok sokszor egészen a földig érnek, így azonban kényelmetlen lesz melléjük állni. Próbáljunk olyan darabot keresni, ahol a komód alja és a padló között van legalább 10 centiméter. És a lényeg: figyeljük a konyhánk és leendő szigetünk arányait. Ahhoz, hogy kényelmesen körbejárható legyen, illetve ki tudjuk nyitni a konyhaajtókat, a konyhabútor és a sziget között maradjon legalább 120 centiméter távolság.

Lakberendezes Kreativ Konyhasziget Regi Butor 3
Kép forrása: Pinterest/diyshowoff.com

Mi lesz a kosszal és a vízzel?

A fa bútorok felületét éppúgy lehet impregnálni, akár a fa konyhapultokat. Ez azonban mindig igényel majd némi törődést a részünkről és jobban észnél kell lennünk, hogy hova tegyük le a forró serpenyőt. De ha nem szeretnénk erre értékes energiákat fordítani az életünkből, akkor csináltassunk bútorunk tetejére egy mindent (is) kibíró márvány munkalapot.

Lakberendezes Kreativ Konyhasziget Regi Butor 2
Kép forrása: Pinterest/myoldcountryhouse.com

Borítókép forrása: Pinterest/planete-deco.fr