Barion Pixel A legjobb háztervező programok abszolút kezdőknek – Coloré

A legjobb háztervező programok abszolút kezdőknek

2021. 03. 18.

Nem kell feltétlenül profira bíznod a házépítés vagy lakásfelújítás látványtervét: te magad is kísérletezhetsz a most következő háztervező programokkal és játszhatsz a falakkal, burkolatokkal és bútorokkal, hogy végül egy olyan otthon elevenedjen meg a szemeid előtt, amit megálmodtál magadnak.

Nem kell több évet eltöltenünk az egyetemen építész hallgatóként, elég lesz némi affinitás és egy felhasználóbarát háztervező program saját álomotthonunk megtervezéséhez. Esetünkben a cél nem feltétlenül a valósághoz megtévesztően hasonlító, fotórealisztikus látványterv a tökéletes bútorokkal és tárgyakkal berendezve – habár nagyon sok program ezt is lehetősé teszi -, hanem sokkal inkább az ideális alaprajz, az elrendezés és arányok megtervezésében nyújthatnak számunkra nagy segítséget.

Hogy pontosan lássuk, hol lenne a legjobb helye a mosogatónak vagy a hűtőnek a konyhában, hogy befér-e a fürdőbe a vágyott lábaskád vagy csak egy tusolónak marad hely, vagy a nappaliban hol lehetne elkeríteni egy kis home office részleget.

Sweet Home 3D

Tipikusan nem a legszebb képi világgal rendelkező program, a berendezési tárgyak meglehetősen fapadosak, azonban amire nekünk kell arra tökéletes: a meglévő alaprajzunkra rárajzolhatjuk a milliméter pontos 3D-s változatot és megvizsgálhatjuk azt madártávlatból, vagy akár egy virtuális sétát téve leendő otthonunk falai között. A könnyű kezelhetőség mellett szól még, hogy magyar nyelven is elérhető.

RoomStyler

Kicsit nagyobb hozzáértést igényel a használata, de cserébe igazi lakberendezőnek érezhetjük magunkat, köszönhetően a modern és nagyon változatos berendezési tárgyaknak, melyeket akár kedvenc brendjeink termékeiből is összeválogathatunk. És plusz egy érv mellette a mood board alkalmazása!

https://www.youtube.com/watch?v=QcQu6zEyHCY

Planner 5D

Ha nem elégszel meg a szenderd küllemmel, ez a program lehetőséget nyújt a színek, minták szerkesztésére, egyedi bútorok, falak, vagy padlók megalkotásához. Mi több, az árucikkek méretét is tökéletesen otthonunkhoz igazíthatjuk.

Borítókép forrása: freepik.com