Barion Pixel Végre nyaralunk! De addig is hogy tartsuk távol a betörőket? – Coloré

Végre nyaralunk! De addig is hogy tartsuk távol a betörőket?

2021. 06. 18.

Nem kell költséges biztonsági rendszereket beépítenünk ahhoz, hogy amíg mi nyaralásunkat élvezzük, addig is távol tartsuk az illetéktelen betolakodókat. Elég lehet néhány megbízható barát és pár megtévesztő csel, hogy otthonunkat biztonságban tudva teljesen átadhassuk magunkat a Viva la Vidának!

A posztolást hagyjuk későbbre!

Szeretjük világgá kürtölni az önfeledt nyaralásunk képeit, és mindig hatalmas izgatottsággal jelentkezünk be a repülőtérről vagy a tengerpartról. De az öröm hamar véget érhet, ha olyan illetéktelen emberekhez is eljut az információ, akik ezt kihasználva gyorsan kipakolják a lakást. Szóval bármennyire is nehezünkre esik megálljt parancsolni magunknak, a nyaralós képek posztolását halasszuk a hazaérkezésünk utánra, addig pedig inkább éljük meg a jelen pillanat varázsát.

Otthon Nyaralas Betoresvedelem 2
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Hívjuk meg a barátainkat

Amíg mi nyaralunk, otthonunk üresen áll – pedig biztos akadna olyan barát, aki szívesen eltöltene pár napot a vidéki házunkban, vagy éppen a budapesti forgatagba vetné bele magát. Ajánljuk fel nekik otthonunkat amíg távol vagyunk, így egyszerre vigyáznak a házra, locsolják a növényeinket és házi kedvencünknek sem kell egyedül árválkodnia. Arról nem is beszélve, hogy így kipipálhatjuk a havi jótett adagunkat!

Otthon Nyaralas Betoresvedelem 1
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Bizonytalanítsuk el a betörőket

Egy kertben parkoló autó, időzített villanykapcsoló és néhány okos-kütyü segítségével könnyen azt a látszatot kelthetjük, mintha otthon tartózkodnánk. A minél életszerűbb hatás kedvéért bevonhatjuk a szomszédot is a cselbe, aki kiszedi a levelinket a postaládából, néha átjár szellőztetni, vagy csak úgy elmolyol a kertünkben.

Biztonsági fólia – mi célt szolgál?

Az előzőekkel ellentétben ez egy költségesebb megoldás, viszont annál hatékonyabban védi meg otthonunkat az ablakokra ragasztható biztonsági vagy betörésvédelmi fólia. A nyílászáró belsejére helyezhető átlátszó fólia ugyanis növeli a felület ellenálló képességét, így törés esetén nem esik darabjaira az üveg, hanem egyben tartja azt. Ez pedig megnehezíti a tolvaj dolgát és mint tudjuk, ilyen helyzetben az idő nekünk játszik.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix