Barion Pixel Akrilüveg borítású műanyag ablak: a háziasszonyok álma (x) – Coloré

Akrilüveg borítású műanyag ablak: a háziasszonyok álma (x)

2023. 05. 23.

Ki ne szeretné, hogy műanyag ablakai sokáig vadonatújnak látszanak, ne veszítsenek színükből és sérülésmentesek maradjanak? Az akrilüveg technológiával mindez könnyedén megoldható. De mit jelent, hogy ma már a műanyag ablak is minőségi nyílászáró, ami hosszú időn át tartós? Mi az akrilüveg-technológia és mitől lehet a háziasszonyok álma?

Napjaink egyre változékonyabb és intenzívebb időjárása rövidebb távon is képes szemmel látható állagromlást okozni épületeinken, főleg az épület külső határoló részein – tetőn, homlokzaton, nyílászárókon. Az eső vagy éppen a megnövekedett UV-sugárzás új, a felületek épségét veszélyeztető tényezőkké nőtték ki magukat. A műanyag ablakok esetén erre kínál megoldás az ún. akrilüveg-technológia, ami a ma már közel nem hagyományosan rossz minőségűnek tartott műanyag ablakok felületét teszi hosszú távon még tartósabbá, sőt könnyen tisztán tarthatóvá.

Ez az innovatív technológia pedig az európai műanyag profilok vezető gyártója, a GEALAN újítása, a GEALAN-acrylcolor®. Ez az akrilüveg és a műanyag összeolvasztásnak köszönhetően jelentősen keményebb, erősebb felszínt biztosít, amelynek köszönhetően a nyílászáróprofilok, így ablak- vagy éppen teraszajtó profilok sokkal színtartóbb, karc- és időjárásálló felületet kapnak.

Gvbf Gea Pws 019
Gealan Acrylcolor nyílászárók – Forrás: Leier

Praktikusság és funkcionalitás, hosszútávra

Miben ad mégis többet a GEALAN-acrylcolor®, mint egy normál műanyagból készült ablakkeret?

Az autóiparban is népszerű alapanyag, az akrilüveg – amelyet például hátsó fényszórók gyártásakor használnak – kimagaslóan színtartó anyag. Műanyaggal történő keveréséből adódóan és oldhatatlan kötésének köszönhetően olyan felület jön létre, amellyel hosszú ideig elkerülhető a szín lepattogzása. A kemény akrilalapú réteg ennek megfelelően karcmentes, hiszen 0,5 mm-es bevonatként vastagabb és erősebb, mint bármely lakkréteg. Strapabírását és időtállóságát hétköznapi példával élve hasonlíthatnánk a sima körömlakk és az erőskötésű géllak közti különbséghez. Nem kérdés, melyik használata kényelmesebb és okoz kevesebb macerát.

A GEALAN-acrylcolor® további különleges tulajdonsága, hogy még akár egy intenzívebb külső fizikai behatás esetén is javítható. Ugyanis, ha a jelentős ellenállóképessége dacára felületi sérülés keletkezne, anyagvastagsága miatt polírozással egyszerűen és esztétikusan javítható.

Az akrilfelület ugyanakkor nem csak látványban kiemelkedő fémes, arany, antracit és más selyemmatt színével, de homogén, szálcsiszolt kialakításának köszönhetően szinte karbantartásmentes. A szennyeződések nehezebben tapadnak meg rajta, így lényegesen kevesebb tisztítást igényel, azt is alacsony energiaráfordítással.

Gealan Acrylcolor
Gealan Acrylcolor nyílászárók – Forrás: Leier

Időtálló, kifejező színek

A GEALAN strapabíró felszínbevonata azonban nem csak műszaki megoldásként állja meg a helyét, de rendkívül széles színpalettájával kiemelkedően rugalmas tervezhetőséget biztosít – otthonunk megálmodása közben így igazán szabadjára engedhetjük fantáziánkat!

Míg alapárnyalati között a legnépszerűbb, pár évvel ezelőtt igazi trendként végigsöprő földszínek találhatók meg, többek között az antracit, éjfekete vagy kvarcszürke, addig a standard kínálaton felül ötven további, speciális keverésű színezés is lehetséges. Ezek között választhatók olyan figyelemfelkeltő, mégis elegáns megjelenésű színek is, mint az arany, bronz, gyöngybézs, de számtalan másik selyemmatt és magasfényű változat is elérhető, így szinte játszva csempészhető saját ízlésvilág és személyiség egy épület megjelenésébe.

A széles színskála még szabadabbá teszi a tervezői munkát is. A GEALAN-acrylcolor® felület a legtöbb GEALAN profilrendszerhez elérhető, így remekül illik modern, minimalista, bauhaus stílusvilágokba, de akár műemlék-jellegű épületekre is – izgalmas látvány-variációkat létrehozva.

Ha érdekli, mennyivel tudnak többet az extraerős akriltechnológiás ablakkeretek és mitől modernek a modern ablakok, kattintson linkre:

GEALAN ablakprofilok

A borítókép forrása: Leier