Barion Pixel Unod a szokásos fotóid? Íme négy kreatív fotótrükk portrézáshoz – Coloré

Unod a szokásos fotóid? Íme négy kreatív fotótrükk portrézáshoz

2021. 06. 06.

Ha unod már, hogy átlagos szelfikkel van tele az Insta-fiókod, és feldobnád kicsit a feeded, van pár tippünk, hogyan tedd!

Jégi dicsőségünk

Jég
Forrás: Youtube

Kelleni fog egy üvegtál, jénai vagy egy nagyobb képkeret és egy csomag jégkocka, amit elrendeztek az alján úgy, hogy ne teljesen fedje be az egészet. A modell feküdjön hanyatt és tartsa arca fölé körülbelül fél méterre a tálat, a fotósa pedig felülről készítse el a képeket.

Kiszűrtük a lényeget

Fény
Forrás: Youtube

Ehhez a hack-hez valamilyen mintásan kilyuggatott szűrőre lesz szükség, valamint ha nincs épp kéznél természetes fény (mondjuk ablak) akkor egy szpotlámpára vagy erős fényű asztali lámpára. Ha nincs ilyenünk, megteszi egy régebbi fajtájú, csipkés függöny is. Álljunk a fényforrás mellé, tartsuk közvetlenül elé a szűrőt úgy, hogy az árnyék pont rávetüljön a modell arcára, ezzel egy különleges effektet létrehozva rajta, és kattintsunk!

Segít a technika

Háttér
Forrás: Calop/Youtube

Egy nagy képátlójú tévé lesz a segítségünkre ebben. Böngésszünk a neten és keressünk egy dekoratív hátteret, amit aztán a számítógépünk tévére csatlakoztatásával mintegy háttérképként fogunk megjeleníteni.

Fényfestés

Műanyag
Utómunka előtt és után. Forrás: Calop/Youtube

Hosszú záridős fényképező szükségeltetik ehhez a hackhez, valamint egy fényforrás (mondjuk mobiltelefon vagy kis méretű zseblámpa), és egy műanyag flakon, kiürült parfümös üvegcse. A modell tartsa a telefont bekapcsolt zseblámpával a műanyag flakon mögé, és maradjon mozdulatlan, mi pedig a fénykép készülte közben mozgassuk el a kezéből függőleges irányban. Így az arcán fog maradni a fókusz, ott éles lesz a kép, viszont a mozgó palack el fog mosódni, mintegy zuhanó hatást keltve.

/otthon/diy/unod-a-szokasos-fotoid-ime-negy-kreativ-fototrukk-portrezashoz/