Barion Pixel Unod a Post-itet? Akkor ezt a videót neked csináltuk! – Coloré

Unod a Post-itet? Akkor ezt a videót neked csináltuk!

2022. 05. 24.

Régebben teljesen természetes jelenség volt, ha úgy értünk haza, hogy különböző feliratokkal várt minket egy cetli a konyhaasztalon: ,,Elmentem dolgozni, vegyél tejet, Anya”. E lényegre törő és rövid üzenetek az okostelefonok megjelenésével szinte feleslegessé váltak, hiszen egyszerűbb útközben megírni a másiknak, mi a teendő. Ennek ellenére szép hagyomány a Post-ites megoldás, úgyhogy erre hoztunk egy variációt.

Ehhez a Post-it alapú teregetőhöz a következőkre lesz szükségünk:

  • egy A4-es nagyságú kartonpapír
  • színes papírok (köztük zöld, sárga és kék)
  • barna és zöld filctoll
  • valami szárítókötélnek való (spárga)
  • olló
  • ragasztó
  • kis dekorcsipeszek

Így készül ez az ötletes Post-it helyettesítő:

Elsőként a hátteret készítem el. Ehhez fogom a kartont, ráragasztom az eget, majd a zöld papírból vágok egy minimalista dombos formát, és ezt is beleillesztem a tájba. Jöhet a sárga papírból egy Nap, majd a barna filctoll, amivel az oszlopokat rajzolom meg. Mielőtt ennek nekiállunk, érdemes bejelölni, hogy hol van a két oszlop alja és teteje, hogy a végén ne legyen egyik magasabb vagy sokkal vastagabb a másiknál. Ha ezzel megvagyok, kiszínezem az oszlopokat, majd a kettejük közti távolság alapján vágok egyet a spárgából, és az oszlopok tetején rögzítem a két végét.

Jól ragasszuk oda a spárgát, mert el kell bírnia a ruha-Post-iteket
Jól ragasszuk oda a spárgát, mert el kell bírnia a ruha-Post-iteket / Fotó: Karsa Tímea

Míg szárad a ragasztó, jöhetnek a Post-itek: tetszőleges színű papírokra ruhaféléket rajzolok: szoknyát, nadrágot, pulcsit, pólót, ami jön, és kivágom őket.

Mire ezzel a művelettel végzek, jó eséllyel a ragasztó is megkötött, úgyhogy a kis csipeszekkel nekiállok a teregetésnek!

A lakás egy jól látható helyére teszem, és amint üzennivalóm van, felírom valamelyik választott ruhadarabra, és ha elfogynak, ,,újra mosok”, majd teregetek.

Szívesen készítesz valamit papírból?

Próbáld ki ezeket az imádnivaló, dekoratív bögréket is, amik szintén papírból készültek, bennük finom, meleg, gőzölgő kakaóval!