Barion Pixel Rusztikus otthoni dekorációk – így használd a kötelet – Coloré

Rusztikus otthoni dekorációk – így használd a kötelet

2021. 03. 25.

Az utóbbi évek egyik felkapott dekorációs irányzata lett a rusztikus stílus, melyet bárki könnyen becsempészhet otthonába anélkül, hogy komplett bútorokat cserélne le.

Néhány kötélből készült, saját kezűleg is elkészíthető dísztárgyat mutatunk most, amik alapanyaga a hajókötél vagy egy vastagabb madzag. Mezőgazdasági vagy hobbiboltban biztos, hogy találunk pár méter jó minőségű kötelet, ha lehet, keressünk igazit, és ne műanyag szálakkal vegyítettet.

Egyszerű, de nagyszerű – tányéralátét

alatet
Forrás: Instagram/smithandbridges

Ragasztópisztolyon és vastag kötélen kívül semmire sincs szükség ehhez a tányéralátéthez, és még csak kézügyesség sem kell hozzá sok, hiszen az anyag vezeti a kezet. Mégis csodás éke lehet bármilyen terítéknek, legyen az hétköznap vagy ünnep.

Képkeret extrákkal

kepkeret
Forrás: Instagram/seekinglavanderlane

A tányéralátétből könnyedén lehet egy extravagáns képkeret, ha az elején egy kis akasztónak való hurokról sem felejtkezünk el. Fekete-fehér vagy szépia effekttel ellátott fotóink pedig remekül fognak mutatni a cseppet sem szokványos háttér előtt.

Dísztál gyümölcsöknek

kotel tal
Forrás: Instagram/branchesandcotton

Egy üveg salátástálat vonjunk be folpackkal, fordítsuk fejjel lefelé, és kezdjük el rátekerni a kötelet. A sorokat a már említett ragasztópisztoly segítségével rögzítsük egymáshoz, amíg a teljes tálat be nem fedtük. Ha szeretnénk egy kis színt csempészni a barnaságba, a munka megkezdése előtt tekerjünk egy-egy sávban színes cérnát a kötélre.

Újragondolt virágcserép

viragcserep
Forrás: Instagram/peacebypieceprints

Műanyag vagy kerámia virágtartóinkba is új életet lehelhetünk egy ragasztópisztoly és egy gombolyag madzag segítségével, csak ragasszuk rá szorosan a tartóra, fokozatosan körbehaladva. Az is egy opció, hogy csak a peremét díszítjük ilyen módon, a többi felületet festéssel, nyomdázással egészíthetjük ki.

Borítókép forrása: pexels.com