DIY kávébab kép – Mindennapos vészhelyzetekre!

2021. 11. 20.

Bármikor eljöhet az életünkben az a pillanat, amikor minden azon áll vagy bukik majd, hogy elkészítettük-e előre ezt az életmentő DIY kávébab képet!

Ezekre lesz szükségünk szellemes dekorációnkhoz:

  • egy mély képkeret tetszőleges méretben
  • vastagabb fehér papírlap
  • pörkölt kávébab
  • eszköz a képfelirathoz (erről bővebben lentebb)
  • mini fa kalapács (opcionális)
Diy Lakberendezes Dekoracio Kavebab Kep 3
Kép forrása: www.agusyornet.com

1. lépés: Fogjuk a képkeretünket

Az utóbbi években megjelenő mély képkeretek a kreativitás egy egész új dimenzióját nyitották meg előttünk, hiszen a lapos képek mellett immár bármilyen 3D-s tárgyat, akár az életmentő kávébabunknak is biztos helyen tudhatjuk. Kezdjük azzal, hogy kiválasztunk egy számunkra szimpatikus méretű és színű képkeretet, ami legalább két centiméteres mélységgel rendelkezik – ez eddig nem túl bonyolult. De ahhoz sem lesz szükségünk különösebb zsonglőri képességekre, hogy vágjunk egy, a keretbe passzoló fehér hátlapot, ami szépen kiemeli majd sötétre pörkölt kávészemeinket. Ezután pedig nincs is más teendőnk, mint megtölteni illatozó kávéval a keretet. A legszerencsésebb megoldás, ha körülbelül háromnegyedig töltjük a keretet, hogy valamennyi kilátszódjon felül a fehér háttérből, vagy csak az aljába szórunk egy keveset – de lássuk be: ez utóbbival nem megyünk túl sokra egy kritikus koffeinhiány esetén. Na de ami miatt ennek mégis van jelentősége, az a felirat kialakítása…

Diy Lakberendezes Dekoracio Kavebab Kep 4
Kép forrása: www.agusyornet.com

2. lépés: Jöjjön a felirat!

Az, hogy mennyi kávét töltünk a keretbe azért fontos, mert ez alapján célszerű kiválasztanunk a felirat színét: a sötét kávé előtt fehér felirat dukál, viszont ha a fehér háttérlap elé esik a szöveg, akkor mindenképp sötét betűket kanyarítsunk rá! „De hogyan…?” – hangzik el a kérdés a fejekben. Erre pedig több válasz is kínálkozik:

  1. Aki elég biztos a kézügyességében, az egyszerűen vásároljon egy vízbázisú krétafilcet. Többféle fejméret és kialakítás közül válogathatunk, ráadásul könnyű eltávolíthatóságának köszönhetően az is belefér, ha egy kicsit bénázunk.
  2. Ha jóban vagyunk valamilyen rajzprogrammal, akkor abban is megszerkeszthetjük a feliratot, amit a nyomdában kérjünk öntapadós átlátszó fóliára.
  3. Vagy ne bonyolítsuk a dolgot, és vegyünk néhány öntapadós betűkészletet.
Diy Lakberendezes Dekoracio Kavebab Kep 1
Kép forrása: www.agusyornet.com

3. lépés: A mindent eldöntő célszerszám: a kalapács

Habár nem kötelező eleme DIY projektünknek, de nehogy azon múljon az életünk, hogy éppen nincs semmi a kezünk ügyében, amivel betörhetnénk az üveget vészhelyzet esetén!

Borítókép forrása: www.agusyornet.com