Barion Pixel Csempematricával dobnád fel a lakásodat? Mutatjuk, hogyan csináld! – Coloré

Csempematricával dobnád fel a lakásodat? Mutatjuk, hogyan csináld!

2022. 02. 21.

A csempematrica csodákra képes, hiszen a piac hatalmas választékot kínál, így mindenki megtalálja az ideálist. Közkedveltsége abban is rejlik, hogy nem egy drága dolog, így ha csinosítgatnánk akár a konyhánkat, akár a fürdőszobánkat, ez az egyik legjobb módja.

Mikor és milyet?

Ahogy korábban írtuk, a csempematrica akkor is használható, ha frissíteni szeretnénk már meglévő csempéinket, de akár akkor is, ha új házba költözünk, és egy-egy kedves mintha tehetné különlegessé a felületet.

Számtalan matrica közül választhatunk: vannak egyszerű virágosak, amik a régi fürdőszobák hangulatát idézik, de vannak mozaik-szerűek és feliratosak is, így csak fantáziánkon múlik, hogy végül melyik fogja díszíteni a lakásunkat.

Hogyan tegyük fel a csempematricát?

A csempedekoráció használata egyáltalán nem bonyolult, ám jó, ha betartunk pár szabályt! Az egyik, hogy mielőtt felhelyezzük, mindenképpen tisztítsuk meg a felületet! Ha koszos, poros vagy zsíros a csempe, nem fog rá kellően tapadni a matrica, így nem lesz hosszú távú a látvány. Az is fontos, hogy takarítás után teljesen szárazra töröljük a csempéket, hogy nedvesség se kerüljön alá, hisz ez fellazíthatja a ragasztót, vagy rosszabb esetben bepenészesedhet a matrica alatt.

Mielőtt nekiállunk, találjuk ki, hogy pontosan mit is szeretnénk csinálni, és hogyan! Minden egyes csempén lesz matrica, vagy csak minden másodikon? Ha fontos, hogy a minták találkozzanak, ügyeljünk rá felragasztásnál, hogy jó irányból ragasszunk, és arra is, hogy lehetőleg ne kerüljenek buborékok a matrica alá!

Ezt legkönnyebben úgy tudjuk megakadályozni, hogy először a matricának csak az egyik oldalát ragasztjuk fel, és ahogy lehúzzuk a hátulját, úgy toljuk lefelé magát a matricát. Ehhez úgy járunk a legjobban, ha egyenletes felületet használunk, így egy kartonpapír vagy a kezünkön lévő sütőkesztyű is alkalmas lehet!

Nézzétek meg, hogyan készül a dekoráció csempematricával!

Sokat dobhat a lakáson a jól kiválasztott csempematrica!

Nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix