A pompázatos DIY pampafű karácsonyfa – Így készítsd el!

Az esküvő világában befutott fényes karriere után más vizekre evezett a légies pampafű: ezúttal DIY karácsonyfaként próbálja ki magát ez a természetes szépség, és nagyon úgy tűnik, hogy pompájának otthonunkban is képtelenek leszünk ellenállni!

A sikkes pampafű karácsonyfánk hozzávalói:

  • egy nagy csokor pampafű vagy más egyéb díszfűféle
  • hungarocell kúp – minél nagyobb, annál jobb
  • virágkötő drót
  • metszőolló
  • olló
  • kaspó, vagy bármilyen egyéb kreatív virágtartó
  • hajlakk

Pampafű és más alternatívák DIY karácsonyfánkhoz

A borzas karácsonyfánk alapjául szolgáló pampafüvet többféle módon is beszerezhetjük: az első és legegyszerűbb, ha a saját kertünkből „szüretelhetjük” le ennek a díszfűnek a pompás bugáit. Azonban ha ez az opció nem játszik, egy kedves mosolyért cserében kérhetünk a szomszéd növényéből. Végső esetben vásárlásra is adhatjuk a fejünket, ám azzal nem árt tisztában lennünk, hogy népszerűsége okán igen borsos áron kínálják a dekorációnak szánt fűszálakat. Némi leleményességgel azonban könnyedén helyettesíthetjük ezt a nemesített növényt a mezőkön tonnaszám növő fűfélével, a vizes területek környékén élők pedig a nádasokban lelhetnek remek alapanyagra.

Lakberendezes Diy Karacsonyfa Pampafu 1
Tökéletesen passzol skandináv stílusú otthonunkhoz / Kép forrása: Pinterest

Lássunk neki!

Fogjuk a hungarocell kúpot, és mindjárt szúrjuk is bele az első szál füvet – egyenesen a tetejébe! Hogy a karácsonyfánk csúcsa alatt lévő néhány szál ne oldalra, hanem felfelé nyújtózkodjon, ezeket virágkötő drót segítségével rögzítsük a hungarocellhez. Majd nincs más dolgunk, mint a további „ágakat” egyesével beletűzni a hungarocellbe úgy, hogy az végül egy hamisítatlan karácsonyfa alakját öltse magára.

Utolsó simítások

Annak érdekében, hogy szemet gyönyörködtető karácsonyfánk ne potyogtassa tele a lakást apró pihéivel, fújjuk be jócskán hajlakkal. Majd elég egyszerűen rátennünk a kaspónk tetejére, főleg, ha nincs se totyogós csemete, se egy rakoncátlan macska a családban. Kár is lenne tovább cicomázni ezt a természetes szépséget – inkább hagyjuk meg a maga naturális báját, és csak egy fényfüzérrel varázsoljuk ünnepi hangulatúvá.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk