Barion Pixel Így fog kinézni a világ legnagyobb óceánjáró hajója, a Royal Caribbean Icon of the Seas, amire már most befizethetünk – Coloré

Így fog kinézni a világ legnagyobb óceánjáró hajója, a Royal Caribbean Icon of the Seas, amire már most befizethetünk

2022. 10. 25.

Nemsokára elindul első útjára a világ legnagyobb óceánjáró hajója: a Royal Caribbean Icon of the Seas 20 emeletes lesz, és a mintegy 7600 utas kényelmét 2350 fős személyzet szolgálja majd. A fedélzeten egy komplett vízi park és szórakoztatóközpont is helyet kap.

Az Icon of the Seas méreteit elképzelni is nehéz: a hajót összesen húsz fedélzeti szinttel tervezték, amiből az utasok 18 emeleten élvezhetik majd az álomutazást.

Kétfős kabinelhelyezés esetén 5610, maximális kihasználtság mellett 7600 utasra 2350 fős személyzet jut. Emellett nem kevesebb mint hét medence, kilenc pezsgőfürdő, hat rekord nagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade várja vendégeit, valamint a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren! A hajó hossza egyébként 365 méter.

„Attól a pillanattól kezdve, hogy felszállnak a fedélzetre, minden élményt kifejezetten arra terveztünk, hogy a legjobb nyaralást biztosítsuk az utasok részére, szárazföldön és tengeren egyaránt. Az Icon of the Seas segítségével ezt egy új szintre emeltük és a tökéletes családi nyaralást hoztuk létre” – mondta Jason Liberty, a Royal Caribbean Group elnök-vezérigazgatója.

világ legnagyobb óceánjáró hajója
Az Icon of the Seas lesz a világ legnagyobb óceánjáró hajója / Kép forrása: Royal Caribbean International

Az Icon of the Seas az első Royal Caribbean International tengerjáró hajó, ami cseppfolyósított földgáz (LNG) és üzemanyagcellás technológia kombinációjával működik majd. Az LNG a legtisztábban égő tengeri hajózási üzemanyag, ami jelentős előrelépés a hagyományos tengeri „nehéz” üzemanyaghoz képest.

Az Icon of the Seas 2024. január 28-án fog első útjára indulni Miamiból. Magát a hajót 2023. október végén vagy november elején adják át, és mivel ez egy új osztály első hajója, további tesztelésekre és tengeri próbákra lesz szükség, mielőtt utasokkal a fedélzetén szolgálatba állhat.
Az Icon of the Seas útjai holnaptól már Magyarországon is foglalhatóak. 

Borítókép forrása: Royal Caribbean International