Barion Pixel Készül hazánk felfújható üdülőfaluja – Mutatjuk, milyen lesz – Coloré

Készül hazánk felfújható üdülőfaluja – Mutatjuk, milyen lesz

2022. 03. 09.

Délegyházán, tóparti környezetben épül hazánk felfújható üdülőfaluja, melynek különlegességét a speciális, kupola alakú dómok adják. A nyaralók átlátszó oldalfalainak köszönhetően kivételes panorámában lehet majd részük a vendégeknek.

A 12,5 hektáros területen megvalósuló Dome kemping részeként 86 ilyen buborékot állítanak fel, az első nyaralókat már idén júniusban birtokba vehetik a vendégek. A Heaven Dropped fejlesztő cég ígérete szerint az építmény átlátszó oldal- és skylight falainak köszönhetően kivételes panorámában lehet részük azoknak, akik itt szállnak majd meg.

Felfújható üdülőfalu
Egész évben használható / Kép forrása: Heaven Dropped

A cég által megvásárolt délegyházi tó a Sakura (vagyis „cseresznyevirág”) nevet kapta, nem véletlenül: a tervek szerint másfél kilométer hosszan cseresznyefákat fognak ültetni, amelyek színe rózsaszínre festi majd a tájat minden tavasszal – mintha csak Japánban sétálgatnánk.

Miután a kupolák alapterülete 40 és 300 négyzetméter között variálható, így azok nem kizárólag üdülési célokra, hanem akár rendezvények helyszínéül is szolgálhatnak. Az eredeti fehér színen kívül a kupolákra borított PVC bakelit sivatagi bézsre és olajzöldre is testreszabható, hogy jobban illeszkedjen a kemping helyszínéhez a természetbe. Emellett két vagy több kupolasátrat össze is lehet kötni tetszőleges hosszúságú alagutakkal.

Felfújható üdülő
Dizájn és luxus a buborékban / Kép forrása: Heaven Drpped

A fejlesztés a tervek szerint 2023-ra valósul meg teljes egészében. A fűthető, egész évben használható szerkezeteket nemcsak bérbe lehet majd venni, hanem örök bérleti jogot is lehet rájuk szerezni.

A felfújható üdülőfalu ötlete egyébként nem új, hasonló luxuskempingekbe külföldön is foglalhatunk szállást. A Planetware.com össze is állította a világ legmenőbb buborékhoteljeinek toplistáját, amelyen Izlandtól kezdve Jordánián át Baliig 12 ország különleges szálláshelyeiben lehet gyönyörködni. A fotók ITT tekinthetőek meg.

Buborékhotel
Bubble Dome Village Réunion / Kép forrása: Booking.com