Barion Pixel Hazánk kukoricalabirintusa még 3 hétig várja a kalandvágyókat – Coloré

Hazánk kukoricalabirintusa még 3 hétig várja a kalandvágyókat

2022. 07. 30.

Augusztus 20-ig várja a kalandkedvelőket a kiszombori kukoricalabirintus. A helyes útvonal 2 és fél kilométeres, aki ezt megtalálja, kényelmes sétával körülbelül egy óra alatt a végére érhet.

Immár 14. alkalommal várja a kalandkedvelőket a kiszombori határban a kukoricalabirintus. A szervezők ugyan féltek attól, hogy a rendkívüli aszály miatt teljesen kiszárad a növény, és emiatt nem sikerül megrendezni a népszerű programot, de végül – ha a szokásosnál alacsonyabbra is nőttek a szárak –, használható az útvesztő – írja a Délmagyar.

Így alakították ki a kukoricalabirintust

A lap az előkészületekről megtudta: akárcsak az előző hat évben, úgy most is négy ember vett részt a munkában. A négy és fél hektáros kukoricaföldön kialakítandó labirintus alaprajzát számítógéppel tervezték meg, majd az összesen négy és fél kilométeres útvonalat kézi erővel alakították ki. A munka mintegy 200 órát vett igénybe. A helyes útvonal 2 és fél kilométeres, aki ezt megtalálja, kényelmes sétával körülbelül egy óra alatt a végére érhet.  

kukoricalabirintus
A labirintusban bolyongás jó móka az egész családnak / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Az első útvesztőt egyébként 2004-ben, Ferencszállás határában alakították ki, akkor még kukutyini kukorica-útvesztőnek hívták. Később azonban jobban megközelíthető helyre, Kiszombor mellé költözött a rendezvény, azóta is ott található minden évben.

Az egyesület mindig igyekszik más-más ötlettel előrukkolni a labirintus mintáját illetően. Volt már az útvesztő boszorkány, bölény, csodaszarvas és turulmadár alakú is – ez persze csak a légi fotókon látható. Most Kisszombor 775. évfordulóját köszöntik, és ennek apropóján a falu nevezetes műemlék épületei jelennek meg benne.  

A kiszombori kukorica-útvesztő idén július 16-án nyitott, és öt héten keresztül fogadja vendégeit, azaz augusztus 20-án zár be. Hétköznapokon 16 és 20 óra között, hétvégén pedig éjfélig látogatható.