Íme a legbiztonságosabb városok listája nők számára – Budapest is rajta van!

2023. 03. 29.

Egy kutatás alapján megállapították, hogy melyek azok a legbiztonságosabb városok, amelyek ideálisak akkor is, ha nőként utaznánk oda akár egyedül, akár társaságban.

A legbiztonságosabb várások listáját mutatta be nemrégiben a Wayaway, amelynek különlegessége, hogy azt vizsgálta, hogy nők számára melyik lehet a legideálisabb város, ami a biztonságot illeti. Mivel nem törvényszerű, hogy csakis férfi társaságban utazhatunk, jogosan merült fel a kérdés, hogy hova tudunk úgy ellátogatni, hogy nem kell tartanunk attól, hogy kirabolnak, vagy valamilyen más módon ártanak nekünk.

Egy felmérés szerint a nők sokkal inkább bevállalnak egyedüli utazásokat, mint a férfiak, így fokozottan ki vannak téve annak, hogy bántódásuk esik, és éppen emiatt több nő is mond le tervezett útjáról azért, mert nem tartja elég biztonságosnak az úti célt.

A legbiztonságosabb városok

A harminc legbiztonságosabb város listáján olyan desztinációk szerepelnek, amelyek nemcsak alacsony bűnözési rátával dicsekedhetnek, hanem számtalan olyan szálláslehetőséget ajánlanak, amelyek egyedül utazóknak is megfelelőek. Az összeállításban szereplő adatok a városokról írt vélemények, beszélgetések és biztonsági kutatások alapján születtek.

Az első helyen Reykjavik, Izland fővárosa végzett, amelyet San Juan, Puerto Rico első városa követ. A dobogó harmadik helyén nem más áll, mint Budapest, a negyedik és ötödik helyen pedig Szingapúr és Madrid szerepelnek.

Nem ez az első alkalom, hogy fővárosunk jól végez egy turisztikai listán, ugyanis nemrégiben a Tripadvisorra is felkerült, mint a legfelkapottabb kulturális városok egyike, valamint a világ legkedveltebb turistalátványosságának listáját az Országház vezeti.

Forrás: Travolution, Tripadvisor, Stasher.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix