Hamarosan kezdetét veszi a Budapesti Tavaszi Fesztivál!

2023. 03. 28.

A virágzó fákkal és a napsütéssel együtt a Budapesti Tavaszi Fesztivál is megérkezik, mégpedig április 20. és május 2. között!

Negyvenharmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivált, ahol a kultúra kedvelői válogathatnak a színház, a zene és a kiállítások között, de az érdeklődők akár különböző családi programokon is részt vehetnek.

A változatos események a város más és más részén lesznek, így mindenki megtalálhatja a számára ideális helyet vagy programot. Közel 30 helyszín és több, mint 50 program áll rendelkezésre különböző műfajokban, melyek generációtól függetlenül kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismerjük a művészeteket, s ezen belül a világunkat is. A programsorozatot Budapest 150. születésnapja hatja át, és a szervezők készek megmutatni a főváros jelenlegi, befogadó arcát vidéki és városi látogatóknak egyaránt.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai

A Katona József Színház több előadását is bemutatja az eseményen, így többek közt a Vízityúkot és a Cseresznyéskertet is, de egy vezetett séta keretén belül akár be is járhatjuk a színházat. A Radnóti Színház színészei ingyenes felolvasást tartanak a Filozófusok kertjében, a Jurányi Ház alkotói pedig egy öt részből álló művészeti élménnyel gazdagítják a nagyérdeműt.

A zenei palettát többek közt olyan előadók színesítik, mint a Dés László Free Sound Quartet, a Nico Morelli Trio és Lizz Wright.

A kiállításokon láthatjuk Budapest arcait, de megtekinthetjük Eke Angéla fotóit, és a makettből épült Budapestet is!

Április 29-én, a Tánc világnapján igazi tánckavalkád lesz, és a romkocsmákról is sokat megtudhatunk az egyéb látnivalók között.

A jegyek és a részletes programok elérhetőek a Budapesti Tavaszi Fesztivál oldalán.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix