Barion Pixel Repülj vissza a ’60-as évekbe a Katona József Színházzal! – Coloré

Repülj vissza a ’60-as évekbe a Katona József Színházzal!

2023. 02. 23.

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Katona József Színház, mégpedig nem is akárhogyan: május 21-én a Táncdalfesztiválokat idéző műsorral és sztárvendégekkel lépnek fel a Budapest Parkban a színház művészei!

A Katona József Színház 1982 őszén kezdte el működését. Székely Gábor és Zsámbéki Gábor a Katona atyjai, akik fontosnak tartották, hogy mind a színészek, mind a rendezők erőteljesek legyenek, és egységes gondolatot közvetítsenek a közönség számára. Az alapítók listáján többek közt olyan művészek neveit láthatjuk, mint Gobbi Hilda, Benedek Miklós, Szacsvay László és Udvaros Dorottya.

A teátrum május 21-én ezúttal zenés esttel várja a nézőket. A Csinibaba és a ’60-as évek dalainak összeállításából Vajdai Vilmos rendezésében nemcsak a színház művészei lépnek színpadra, hanem olyan, a Budapest Parkban gyakran megforduló előadók, mint Bagossy Norbert, Vitáris Iván, Lábas Viki vagy Péterfy Bori.

Az esemény azért is különleges, mert ezelőtt még nem volt példa arra, hogy a Budapest Parkban színházi előadás kerüljön a színpadra, így ez kiváló alkalom arra, hogy azok is kilátogassanak, akik színházban töltenék az esetét. Az előadásnak hála különböző művészek is találkozhatnak, hiszen ritkán van rá mód, hogy zenei előadók színházi körülmények között mutassák be tudásukat.

A Katona József Színház színészei és jobbnál jobb zenészek a Budapest Park színpadán
A Katona József Színház színészei és jobbnál jobb zenészek a Budapest Park színpadán / Kép forrása: Budapest Park

Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója úgy fogalmazott, hogy a Budapest Parknál alkalmasabb helyszínt nem találhattak volna arra, hogy a színészek egy különleges esten mutassák be sokoldalúságukat.

Mindig fontosnak tartottam, hogy a társulatot folyamatosan érjék új, inspiráló impulzusok, friss energiák, így természetes volt, hogy örömmel fogadtam a javaslatot, ahogy a színészek is. Hálásak vagyunk, hogy a Budapest Park az első perctől nyitottan és lelkesen állt a közös produkció gondolatához és nagyban segíti annak megvalósulását.

Katona József Színház egy május éjszakán

Az est során felcsendülnek a Csinibaba és a ’60-as évek dalai is, ám új, sajátos feldolgozásokban. Az élő zenét Meggyes Ádám húszfős zenekara szolgáltatja, ám nemcsak a zene, hanem a díszletek is a táncdalfesztiválok hangulatát fogják idézni. A színpadon a színészek és a zenészek versengenek a zsűri kegyeiért, az est végére pedig kiderül, hogy ki mit tud!

A május 21-i eseményre kizárólag állójegyek vásárolhatóak, de nem is tudnánk ülve végignézni ezt az igazi táncos-dalos mulatságot.

A jegyek február 24-én 11 órakor lepik el az étert és vásárolhatóak meg a Budapest Park online felületén.

Nyitókép és idézet forrása: Budapest Park

/szelavi/napijo/60-as-evek-a-katona-jozsef-szinhaz/