Barion Pixel Ezt gondolja az eredeti Wonder Woman a Gal Gadot-féle mozikról – Coloré

Ezt gondolja az eredeti Wonder Woman a Gal Gadot-féle mozikról

2022. 08. 08.

Lynda Carter elárulta első reakcióját a Wonder Woman filmről, amelyben Gal Gadot vette át tőle az ikonikus DC hős szerepét.

A DC Filmuniverzum egyik sarokköve volt, amikor 2017-ben megjelent a Wonder Woman, mely az 1975-ös sorozat óta az első filmes megjelenítése volt a szupernőnek. Akkor Lynda Carter, az új moziban és annak két éve megjelent folytatásában (Wonder Woman 1984) Gal Gadot játszotta a szuperhősnőt. A sikert látva berendelték a harmadik részt is, bár annak premierdátumáról még semmit sem tudunk.

szuperhős
Wonder Woman (2019). Forrás: Northfoto

Az eredeti sorozatra visszatérve fontos megjegyezni, hogy az ott látott, Lynda Carter által megformált Diana Prince/Wonder Woman sokban különbözött a ma ismertétől, kezdve azzal, hogy az amerikai zászló csillagaival díszített élénkpiros felsőn, kék sorton kívül nem sok minden volt rajta. Ezzel szemben Patty Jenkins rendező páncélt képzelt el Gadot-nak, és egy olyan egyenruhát, amiben jól tud mozogni a harc során. 

gal gadot lynda carter wonderwoman
Gal Gadot és Lynda Carter az ENSZ egyik ceremóniáján. Forrás: Northfoto

Azonban a hősiességet mindkét karakter jellemzői között megtalálhatták a nézők, és nem vitatható el Cartertől, hogy ő volt a női szuperhősök alfája, hiszen abban az időszakban nemhogy nem létezett ilyen karakter, még nőket is ritkán castingoltak főszerepbe. Nem véletlen hát, hogy a színésznőt a stúdió is felkérte egy cameo-szerepre: a második rész stáblista utáni jeleneteiben alakított egy Asteria nevű amazon harcost. Most a The Guardiannak nyilatkozott arról, hogy mit érzett, amikor először látta a Gadot-féle új mozit.

“Ó, izgultam, álltam, tapsoltam, sírtam, nevettem. Fogtam a lányom és a férjem kezét. Furcsa volt látni, ahogy egy másik nő veszi át a stafétát.”

Kétségtelenül szürreális élmény lehetett Lynda Carter számára, hogy lássa Gal Gadot-t abban a szerepben, amelynek élete egy részét szentelte, és valószínűleg soha nem hitte volna, hogy újra láthatja.

Forrás: Gamerant.com

Ez is érdekelhet: Szuperhősfilmek – mitológia modern, menő köntösben?

Emberfeletti képességek, hatalom, mágikus erő – vajon a mitológiabeli istenekre vagy a manapság divatos szuperhőskarakterekre gondolunk? Nem lehet véletlen, hogy a sokféle istenség érdekesebbnél érdekesebb története művészek tucatjait ihlette meg az évszázadok során, például festőket, zeneszerzőket, drámaírókat, a huszadik század közepe tájékán pedig a képregényírókat is. Lássuk, miből inspirálódtak a készítők, olvasd el cikkünket itt!