Barion Pixel Whoopi Goldberg megmondta a tutit az Oscarról – Coloré

Whoopi Goldberg megmondta a tutit az Oscarról

2024. 01. 26.

Még előttünk van az Oscar-díjátadó, de a felháborodás nagy. Méghozzá a Barbie miatt. Whoopi Goldberg fontos és bölcs gondolatokat osztott meg ezzel kapcsolatosan.

Whoopi Goldberg neve fogalom és a Ghost című filmjéért Oscar-díjban is részesült. Négyszer élte meg a díjátadó házigazdájának szerepét és az Academy Award igazgatótanácsának tagja is. Ha valaki, akkor ő tehát hiteles lehet Oscar-ügyben.

A Barbie film összesen 8 Oscar-jelölést kapott. Szerepelt a legjobb film kategóriájában éppúgy, mint ahogy Greta Gerwig a legjobb fogatókönyvírói között. Margot Robbie pedig nemcsak a főszerepet játszotta, de az egyik producer is volt.

Az Oscar-előkészítő díjak többségén ugyan jelölést kapott rendezőként Gerwig és legjobb színésznőként Robbie, a jelölés végül elkerülte őket, ami a film körüli felháborodást váltotta ki.

Whoopi Goldberg
Greta Gerwig és Margot Robbie / Kép forrása: Rich Polk/Golden Globes 2024 / Contributor

Whoopi Goldberg üzent

Már említettük, ha valakinek, hát Whoopi Goldberg meglátása nemcsak hiteles, de helyén való is.

Ismerem a filmet, ismerem a nagyszerűséget és a pénzt, de ez azt feltételezi, hogy valaki másnak nem kellene benne lennie. … nem mindenki kap díjat, és ez szubjektív. A filmek szubjektívek. A filmeket, amelyeket szeretsz, nem biztos, hogy szeretik a szavazók.

Nem volt kétséges a Barbie tarolása

Mivel a Golden Globe-on és a Critic’s Choice Awards-on is jól szerepelt és a 2023-as év legnagyobb bevételét generáló film volt, sokan gondolták azt, hogy Gerwig és Robbie nem marad ki a versenyből.

A Ken-t megformáló Ryan Gosling a legjobb férfi mellékszerelőnek járó jelölést megkapta és a Barbie film még mindig az Oscar egyik nagy esélyese. Mindez kiderül március 10-én, az Oscar-gálán.

Nyitókép forrása: Kevin Winter / Staff / Getty Images