Barion Pixel Hatalmas felháborodás az Oscar körül – Ryan Gosling Margot Robbie védelmére kelt – Coloré

Hatalmas felháborodás az Oscar körül – Ryan Gosling Margot Robbie védelmére kelt

2024. 01. 24.

A 2024-es Oscar-jelöltek közt nem szerepel Margot Robbie neve, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, így a Barbie-film Kenjénél, Ryan Goslingnál is.

Bár a Barbie-film számos Oscar-jelölést kapott, Margot Robbie kimaradt a jelölt nevek közül, ami hatalmas meglepetés volt úgy a rajongók, mint a színészeknek.

Ryan Gosling nem várt sokat, és közleményben reagált arra, hogy kollégáját nem jelölték Oscar-díjra. Mint írta, rendkívül csalódott, hogy sem Margot Robbie, sem a Barbie rendezője, Greta Gerwing nem kapott jelölést.

Ryan Gosling a következő nyilatkozatott tette:

Rendkívül megtisztelő, hogy ilyen figyelemre méltó művészek mellett jelöltek egy olyan évben, amikor ennyi nagyszerű filmet láthatunk. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de az is hihetetlenül megtisztelő, hogy egy Ken nevű műanyag baba megformálásáért kaptam. Viszont nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül. A két ember nélkül, akik a leginkább felelősek ezért a történelmet író, világszerte ünnepelt filmért. Senki számára nem lenne elismerés a filmért kapott díj az ő tehetségük, szívósságuk és zsenialitásuk nélkül.

America Ferrara is kiállt Margot Robbie mellett / Kép forrása: Hector Vivas / Getty Images
America Ferrara is kiállt Margot Robbie mellett / Kép forrása: Hector Vivas / Getty Images

A színész így folytatta:

Ha azt mondanám, hogy csalódott vagyok, amiért nem jelölték őket a saját kategóriájukban, az enyhe kifejezés lenne. Bár nem volt rá sok esély, csupán egy pár lelketlen, hiányos öltözetű és szerencsére ágyék nélküli babával megnevettettek minket, összetörték a szívünket, megdobták a kultúrát és történelmet írtak. Munkájukat el kell ismerni a többi jelölttel együtt, akik nagyon is megérdemelték a jelölést. Mindezek után nagyon örülök America Ferrerának és a többi hihetetlen művésznek, akik hozzájárultak tehetségükkel ahhoz, hogy ez a film ilyen úttörő legyen.

Margot Robbie és az Oscar

Az Oscar-jelöléseket az Oppenheimer és a Barbie dominálták. Utóbbit nyolc Oscar-díjra jelölték, többek közt a legjobb film, legjobb dal és a legjobb díszlet kategóriájában is, és maga Ryan Gosling is kapott jelölést a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában. A színész mellett America Ferrera is csalódottságát fejezte ki amiért a Barbie-fim rendezője és főszereplője nem kaptak jelölést.

Nem ez volt azonban az egyetlen meglepetés, ugyanis a nagy Oscar-jelölt várományos, az Asteroid City is mellőzött lett, és a Saltburn című pszichothriller sem kapott jelölést.

Forrás: Independent.

Nyitókép forrása: Getty Images