Barion Pixel Jön az ikonikus Beetlejuice 2. része: fantasztikus szereposztással ír filmtörténelmet Tim Burton – Coloré

Jön az ikonikus Beetlejuice 2. része: fantasztikus szereposztással ír filmtörténelmet Tim Burton

2023. 05. 11.

Akár kimondod a nevét egymás után háromszor, akár nem, Beetlejuice meg fog jelenni, mégpedig a mozikban, 2024 szeptemberében. A Warner Bros. bejelentése szerint ugyanis készül az 1988-as film, a Beetlejuice (magyarul Kísértethistória) második része.

A Tim Burton írta és rendezte első rész ikonikussá vált: a 35 évvel ezelőtti Beetlejuice 74,7 millió dollárt hozott készítőinek, és inspirált egy Tony-díjra jelölt musicalt a Broadway-n. De bízhatunk abban, hogy a második film sem okoz majd csalódást, hiszen ezt is Burton jegyzi majd, nem akármilyen munkatársakkal.

A korábbi történetszál szerint Barbara (Geena Davis) és Adam Maitland (Alec Baldwin) haláluk után a saját házukban találják magukat szellemként, ám otthonukba új lakók is érkeznek. Mivel ők maguk túl kedvesek szellemnek, és nem túl sikeresek a rémisztgetésben, Beetlejuice-t (Michael Keaton) hívják segítségül…

A 2024-es változatban újra láthatjuk majd Michael Keatont, mégpedig Winona Ryderrel az oldalán. A színészek sorához csatlakozik a fiatal Jenna Ortega is, akivel Burton a Wednesday sorozat forgatásain ütős, összeszokott párossá vált. A forgatások május 10-én meg is kezdődtek Londonban.

A producer Brad Pitt Plan B nevű cége, a forgatókönyvet Burton mellett a Wednesday két írója, Alfred Gough és Miles Millar állította össze.

Forrás: Variety
Fotó: Getty Images / Gregg DeGuire / WireImage