The Smack című thrillerhez Arkin, Kathy Bates és Teyana Taylor is csatlakozik Casey Affleck mellett

2022. 09. 23.

A trió csatlakozott a növekvő The Smack szereplőgárdához, amelyben már szerepel Marisa Tomei, Isabel May és Yul Vázquez.

A The Smack forgatásai már ősszel megkezdődnek Los Angelesben. A rendező az a David M. Rosenthal, aki a Jákob lajtorjájának remake-jét és Az álompasi című thrillereket is készítette. A forgatókönyvet is Rosenthal írta, Keith Kjarval közösen, Richard Lange regényét adaptálva.

A The Smack középpontjában egy szélhámos (Affleck) áll, aki elérte a mélypontját, amikor is találkozik egy felkapaszkodott hustlerrel (Teyana Taylor) és meglehetősen egymásra találnak szakmailag és emberileg is. Egy bölcs csaló (Arkin) tippje után mindketten Los Angelesbe indulnak, hogy végrehajtsák életük legnagyobb átverését. Ám közben rájönnek, hogy nem ők az egyedüliek, akik meg akarják szerezni a pénzt, és miközben a csalás kibontakozik vagy inkább egyre szövevényesebbé válik, a férfi azt veszi észre, hogy beleszeretett az örömlányba.

Alan Arkin
Forrás: Northfoto

A történetről egyelőre többet nem lehet tudni, de ezzel a szereplőgárdával aligha fogunk unatkozni. És bár a leírás elsőre nem tűnik félelmetesnek, a műfaji besorolása indie heist thriller, vagyis egy független alkotói csapat készíti, nem pedig egy nagy stúdió, a krimiken belül pedig olyan alműfaj, ami egy jelentős rablás tervezésére, végrehajtására és következményeire összpontosít.

Casey Affleck Oscar-díjas amerikai színész hasonlóan híres bátyjához, szintén szép sikereket ért el a filmiparban. Olyan nagysikerű filmekben mutatta meg zseniális színészi tehetségét, mint a Good Will Hunting, A régi város, az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, A Ghost Story, a Csillagok között vagy éppen a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford. Első Oscar-díját A régi városban nyújtott alakításáért kapta, amelyben egy olyan férfit formált meg, akit bátyja a halála előtt fia gyámjául jelölt meg. Visszatér abba a tengerparti kisvárosba, ahol felnőtt, mégpedig azért, hogy gondját viselje unokaöccsének. Ám, ezzel együtt szembe kell néznie a fájdalmas múltjával is.

Forrás: hollywoodreporter.com
Borítókép forrása: Northfoto