Barion Pixel Mikor fogja viselni Sarolta hercegnő az első tiaráját? – Coloré

Mikor fogja viselni Sarolta hercegnő az első tiaráját?

2023. 07. 30.

A királyi család nőtagjai leggyakrabban az esküvőjük napján viselnek először tiarát, de lehet, hogy Sarolta hercegnő esetében ez nem így lesz.

A brit királyi családban mindennek, így az öltözködésnek is óriási jelentősége és szimbolikája van. Ezért érdekes hát, hogy Sarolta hercegnőnél megtörhet az a szokás, miszerint a család nőtagjai első tiarájukat menyegzőjük napján öltik fel. Így volt ez Sarolta édesanyjánál, Katalinnál és nagynénjénél, Meghan Markle-nél is, valamint ezt a szokást követte Eugénia hercegnő, Beatrice hercegnő és Zara Tindall – Harry és Vilmos hercegek unokatestvérei – is. Azonban a nyolcéves előkelőséggel kapcsolatban sokan azt beszélik, hogy hamarabb fogja viselni a csillogó fejdíszt, mint hogy férjhez menne, idő előtt fog tiarát kapni a királyi család ékszergyűjteményéből.

brit királyi család, körmök, Meghan Markle
Meghan Markle is csak a nagy napon viselte a fejdíszt. Kép forrása: James Devaney/Getty Images

Ugyanis elképzelhető, hogy Sarolta II. Erzsébet testvére, Margit hercegnő, és a néhai királynő lánya, Anna hercegnő nyomdokaiba lép majd. A jelenleg 72. évét taposó Anna még tinédzser volt, amikor először lefotózták egy patinás fejdíszben, majd állami banketteken és palotai fogadásokon előszeretettel viselte azt kiegészítőként, jóval azelőtt, hogy 1973-ban hozzáment volna Mark Phillips-hez. Egy Cartier Halo darabot hordott például az angol parlament 1967-es megnyitóján (ezt az ékszer Katalin hercegnén láttuk legutóbb, méghozzá akkor, amikor hozzáment 2011-ben Vilmoshoz), egy másik, görög gyökerekkel rendelkező ritkaságot pedig 1969-ben, amikor édesanyját kísérte el Ausztriába. Esküvőjére Mária királyné különleges tiaráját vette fel, ugyanazt, amit II. Erzsébet viselt Fülöp herceggel való egybekelésekor.

Annak oka, hogy ő és a 2002-ben elhunyt Margit hercegnő miért viselhetett tiarát még házasságkötése előtt, abban keresendő, hogy – a királyi családba beházasodó nőkkel vagy II. Erzsébet unokáival ellentében – ők a család dolgozó tagjai voltak. Sarolta – III. Károly király unokájaként, a trónörökös Vilmos herceg lányaként és a jövendőbeli trónörökös György herceg testvéreként – valószínűsíthetően ugyanígy a királyi család dolgozó tagja lesz majd, ha felnő.

A hercegnő egyébként nagypapája májusi koronázásán már feldobta öltözékét egy stílusos kiegészítővel, anyukájához hasonlóan ezüst leveleket mintázó Jess Collett x Alexander McQueen fejdíszeket viselt. Emellett dédnagymamája őszi temetésén először láthatta a nagyközönség kalapban, ami a család nőtagjainak ruhatárának gyakori kelléke.

Forrás: People
Borítókép forrása: Karwai Tang / Getty Images