Barion Pixel A második gyermekével várandós Rihanna egy forintot sem keresett tegnapi Super Bowl-fellépésén – Coloré

A második gyermekével várandós Rihanna egy forintot sem keresett tegnapi Super Bowl-fellépésén

2023. 02. 13.

A popsztárból szépségmogullá és üzletasszonnyá avanzsált Rihanna volt 2022 nagy visszatérője, melyet az idei Super Bowl félidejében való fellépéssel koronázott meg.

A Super Bowlt nemcsak az amerikai futball rajongói követik évről évre, hanem azok is, akiket a meccs félideje alatti koncert érdekel leginkább. Shakira, Jennifer Lopez, Eminem, Justin Timberlake, a Maroon 5 és még sok hasonló presztízsű sztárfellépő után idén Rihanna is a színpadra állhatott, hogy a glendale-i State Farm Stadionban szórakoztassa a nagyérdeműt.

De nem ez volt az első alkalom, amikor énekelhetett volna a sportesemény félidejében, ugyanis 2019-ben visszautasította a felkérést. Akkor a Vogue-nak azt nyilatkozta, hogy ezzel az akkori hátvéd, Colin Kaepernicket támogatta, akit azért rúgtak ki az NFL-ből, mert letérdelt a rendszerszintű rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen tiltakozva. Az idei eseményt tekintve azonban igent mondott a szervezőknek.

Úgy éreztem, most vagy soha. A Super Bowl a világ egyik legnagyobb színpada, egy előadóművész álma egy ilyen színpadon állni.

A fellépés nemcsak emiatt hatalmas dolog, hanem azért is, mert hat év kihagyás után a barbadosi énekesnő ezzel tér vissza a színpadra. Tavaly ősszel kiadta Lift Me Up című dalát – 2017 óta az elsőt – melyet a Fekete Párduc 2. című filmhez írt, és amely Oscar-jelölést is kapott nemrég. Rihanna szekere egyébként is jól megy, szépségipari márkája, a Fenty Beauty az utóbbi években a piac egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb brandjévé vált, 2018-ban pedig előrukkolt egy alsónemű-kollekcióval is (ez volt a Savage X Fenty). Ha összeadjuk üzleti bevételeit, a fiatal énekesnő nagyjából 1,4 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezhet, így talán nem ad okot az aggodalomra, hogy tegnapi fellépéséért nem fizettek neki egy dollárt sem.

rihanna super bowl
Forrás: Northfoto

Ennek oka egyszerű: az olyan sztárok, mint Beyonce, Bruno Mars, Justin Timberlake és Lady Gaga nem kapnak fizetést a fellépésért, a show így is hatalmas előnyökkel jár számukra az óriási közönség miatt. Idén a nézők száma várhatóan meghaladja a 192 milliót, így Rihanna is részesülhet abból, amit „halftime-show-effektusnak” is hívnak. Amikor Lady Gaga 2017-ben színpadra lépett, az album- és daleladásai megtízszereződtek a Billboard szerint, Jennifer Lopez pedig 2,3 millió új követőt szerzett a közösségi médiában, miután 2020-ban Shakirával együtt szerepeltek a félidei show-n. A tavalyi fellépésen a nyugati part hip-hop legendái szerepeltek, köztük Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, Eminem és 50 Cent, a show pedig mindegyikük eladásait fellendítette. A Luminate adatai szerint a Super Bowl utáni héten Dr. Dre-nél 183%-kal nőtt az albumeladások és 105%-kal az on-demand streamek száma. Blige albumeladásai kilencszeresére ugrottak ezalatt az idő alatt, Snoop Doggé pedig megháromszorozódott. Maga a produkció pedig még jóval a meccs vége után is gyűjtötte az elismeréseket: öt Emmy-díjra jelölték, melyből hármat el is nyert.

Rihanna számára tehát a Super Bowl-fellépés lehetőséget kínál arra, hogy visszatérjen zenei gyökereihez, és újra kapcsolatba lépjen közönségével a színpadtól távol töltött évek után. Természetesen a Fenty Beauty és a Savage X Fenty is nagyot szakíthat a vasárnapból, hiszen a show pont Valentin-nap előtt zajlott, amely hagyományosan mozgalmas időszak a fehérneműipar számára. Mindkét márka limitált kiadású, amerikai focihoz kapcsolódó termékeket dobott piacra, többek között vicces feliratú pulóvereket és pólókat, melyeken az áll, hogy „Egy focimeccs által félbeszakított Rihanna-koncert, furcsa, de mindegy”.

Kansas City Chiefs V Philadelphia Eagles Super Bowl Lvii State Farm Stadium
Forrás: Northfoto

Az est legnagyobb szenzációja viszont egyértelműen az volt, hogy kiderült: a 34 éves énekesnő újra babát vár. Pocakját kihangsúlyozta piros fellépőruhája, és ha valakinek ez nem tűnt volna fel, az a tény biztosan, hogy az egyébként koreográfiáiról is híres Rihanna most igazán visszafogottan táncolta végig a negyedórás show-t. A második várandósságáról szóló hírt nem sokkal a fellépés után szóvivője is megerősítette a Rolling Stone-nak, így nemsokára kétszeres szülők lesznek vőlegényével, ASAP Rocky-val, hiszen első gyermekük tavaly májusban jött világra.

Forrás: Forbes.com
0 /eletmod/sztarok/rihanna-super-bowl/