Barion Pixel Majdnem meghalt Kesha, miután lefagyaszttatta a petesejtjeit – Coloré

Majdnem meghalt Kesha, miután lefagyaszttatta a petesejtjeit

2023. 06. 22.

Kesha elmesélte, hogy hetekkel azután, hogy lefagyaszttatta a petesejtjeit, komoly egészségügyi problémákat tapasztalt.

Súlyos betegségen van túl Kesha

Kesha a Self magazinnak mesélte el, hogy majdnem meghalt januárban. Részleteket nem árult el az állapotáról, de az egészségügyi probléma azután merült fel, hogy lefagyaszttatta a petesejtjeit. Néhány héttel később, szilveszterkor fellépett a Bahamákon, és a koncert után úgy találta, hogy túl gyenge a járáshoz.

A 36 éves énekes-dalszerző elmondta, hogy egy „nem gyakori, de súlyos szövődmény” alakult kis nála a termékenységi eljárás és a részben a legyengült immunrendszere miatt. Kilenc napot töltött kórházban Miamiban.

Végre úgy érzem, hogy felépültem, de ehhez kellett néhány hónap. Borzasztó volt

– mondta. 

Kesha
Kép forrása: JC Olivera / Stringer / WireImage / Getty Images

Kesha azt is elárulta, hogy sokáig nem akarta elmondani a nyilvánosságnak, mi történt vele. Azért habozott megvitatni az egészségügyi problémáját, mert attól tart, hogy téves következtetéseket vonnak le az emberek a terhességgel vagy a termékenységével kapcsolatban. Fontosnak tartja, hogy legyen ideje, a mai rohanó világban, dönteni arról, hogy mikor és hogyan szeretne gyereket vállalni, ezért döntött az eljárás mellett.

Egyszerűen a saját kezembe vettem a reproduktív egészségemet. És kiállok amellett, hogy mindenki ezt tegye, és (tisztelje) a testét

– magyarázta Kesha a döntését.

Hozzátette, hogy küzdött az érzéssel, mert szerette volna megosztani, amin keresztül ment, de ezzel úgy érezte, hogy arra bíztatja az embereket, hogy véleményt mondjanak róla, ítélkezzenek, amire nem volt felkészülve.

Ijesztő diagnózist kapott

Kesha arról is beszélt a magazinnak, hogy egy autoimmun betegséggel, és közönséges variábilis (változó) immunhiánnyal (CVID) diagnosztizálták, ami miatt nagyobb a kockázata a visszatérő, potenciálisan súlyos fertőzéseknek. A CVID növeli az emésztési rendellenességek, az autoimmun betegségek, a vérbetegségek és a rák kockázatát is. A betegség oka többségében ismeretlen.

Kesha részletezte azt is, miért nem osztotta meg eddig nyilvánosan a CVID diagnózisát:

Soha nem akartam a nyafogó, kiváltságos lány lenni. Emellett az én imázsom az volt, hogy kimozdulok és jól érzem magam.

Kesha
Kép forrása: Michael Kovac / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images

Az interjúban kitér arra is, hogy párra talált, bár a kapcsolatát privátan szeretné tartani, így nem részletezte ezt.

Nem igazán akartam megemlíteni a kapcsolatot, mert szerintem a családalapítás mindenkinek a saját döntése, és a család mindenkinek sokféle dolgot jelenthet. A családom jelenleg azok az emberek, akikkel együtt töltöm az időmet, a tényleges családom, valamint a zenekarom, a barátaim és a macskáim. De… ő [a párja] csodálatos!

– mesélte.

Forrás: USA Today, Self, Mayo Clinic

Borítókép forrása: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / FilmMagic / Getty Images