Barion Pixel Jude Law gyomorforgató kulisszatitkot árult el a Firebrand forgatásával kapcsolatban – Coloré

Jude Law gyomorforgató kulisszatitkot árult el a Firebrand forgatásával kapcsolatban

2023. 05. 23.

A legendás színész, Jude Law a 76. Cannes-i Filmfesztiválon osztott meg orrfacsaró részleteket.

Jude Law, Michelle Williams és Alicia Vikander lesznek a főszereplői a hamarosan megtekinthető történelmi drámának. A Firebrand-et Karim Aïnouz rendezte, Jessica és Henrietta Ashworth forgatókönyve alapján., Elizabeth Fremantle 2013-as Queen’s Gambit című regénye nyomán készült a film, melynek története Anglia és Írország királynéjára, Katherine Parr-ra összpontosít, aki VIII. Henrik hatodik és egyben utolsó felesége volt. Őt formálja meg az elbűvölő Alicia Vikander a vásznon.

Jude Law
Mustafa Yalcin/Getty Images

A Cannes-i Filmfesztivál sajtótájékoztatóján az 50 éves Jude Law és a 34 éves Vikander elegánsan pózolt, a férfi hófehér nadrágot és fekete pólóinget viselt, míg a gyönyörű Alicia egy hozzá passzoló, sötétkék, Louis Vuitton ruhát. A kérdezz-felelek során Jude Law – aki VIII. Henriket alakítja – elárulta, hogy a forgatás során egy speciálisan készített parfümöt viselt, hogy méginkább beleélhesse magát a karakterbe. “Vérből, székletből és verejtékből készült, ami bűzlött.”

Számos érdekes beszámolót olvastam, hogy három szobával arrébb is érezni lehetett Henry szagát. Nagyon rohadt a lába, fekélyes lehetett. Rózsaolajjal rejtette el a szagokat, több-kevesebb sikerrel. Úgy gondoltam, jó hatással lesz, ha szörnyű szagom lesz nekem is, segít a karakter megformálásában. Egy parfümös szakember segítségét kértük, aki csodálatos illatokat varázsol, és szörnyű illatokat is képes. Valahogy megalkotta a vér, a széklet és a verejték rendkívüli változatosságát. Kezdetben nagyon finoman használtam csak, de aztán permetező fesztivál lett belőle.

– mondta nevetve Jude Law.

Jude Law
Forrás: Lionel Hahn/Getty Images

A rendező, Karim Aïnouz szerint igencsak jól sikerült az azonosulás, a végeredmény pedig orrfacsaró volt. Az eseményen Alicia Vikander is mesélt karakterének megformálásáról:

Katalinról rengeteg könyv, olvasmány szól, így azokat is segítségül hívtam, nem csak a képzelőerőm. Nem hiszem, hogy az emberi érzelmek és viselkedések változtak volna ötszáz év alatt. Ez egy nő, akit feleségül vettek, anélkül, hogy beleszólása lett volna. Öt feleség után, akik meghaltak. Ha ebbe a lelkiállapotba hozom magát, az valóban megváltoztatja a dolgokat. Rájössz, milyen törékeny minden pillanat.

– mesélte Vikander.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Marc Piasecki/Getty Images