Barion Pixel Negyed évszázad után Vágási Jutkaként tért vissza Gazdagrétre Ivancsics Ilona! – Coloré

Negyed évszázad után Vágási Jutkaként tért vissza Gazdagrétre Ivancsics Ilona!

2024. 05. 14.

A múlttal foglalkozni lehet jó és rossz élmény is. Ivancsics Ilona ezúttal a Szomszédok forgatási helyszínére, Gazdagrétre látogatott el.

Döbbenetes időutazáson vett részt Ivancsics Ilona. A színésznő visszatért Gazdagrétre, ahol a Szomszédok című ikonikus teleregényt forgatták.

Ivancsics Ilona

Ivancsics Ilona a jelenben is a múltban volt

A korhű kellékekkel készült fotósorozat azért is különleges, mert Ilona 10 kilós fogyása után újra olyan karcsú, mint amikor az egész ország megismerte. Természetesen Vágási Jutka munkahelyére volt a leginkább kíváncsi.

Nagyon különleges és jó érzés visszatérni abba az iskolába, ahol 13 évig forgattuk a Szomszédokat. Sok minden változott, mégis minden ismerős, ami a legfurcsább, hogy az udvaron megnőttek a fák. Nagyon boldogan gondolok vissza azokra az évekre. Emlékszem, hogy hétvégekként voltak a suliban a forgatások, és azon gyerekek lehettek itt, akik egész héten jól viselkedtek. Jutalom volt, hogy a sorozatban szerepelhettek. A szerepem szerint ének- és rajztanár voltam, általában énekóráim voltak, mert Horváth Ádám is nagyon muzikális volt, érdekelte őt a téma. Jutka egy minta tanár, minta anya, minta feleség volt, ez ellen én mindig ódzkodtam, mert én az életben sokkal szertelenebb voltam, mondtam is Ádámnak, hogy írjon nekem kicsit mást, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy Jutka igazi példakép maradjon. Végül kiderült, hogy a közönség szeretete – pont azért, mert ennyire pozitív karakter voltam – jobban megmaradt.

Amire még büszke, hogy 24 éve Szomszédok után ismét abban a súlyban van, mint akkor volt. A nehézségek nem kerülték el, hiszen túl van a magánéleti krízisen. Megszabadult 10 kilótól gyógynövények segítségével.

Ilona sok jó és kevésbé jó emléket is fel tud idézni a Szomszédok forgatásáról.

Miután megszületett a kisfiam hoztam magammal őt is a forgatásokra, olyankor kint az udvaron játszott. Egyik alkalommal végeztem a munkával és mentem ki, kerestem a gyereket. Kiderült, hogy egy apuka elvitte biciklizni. Egyből lezajlott előttem, hogy gyermekrablás történt, fél óra eltelt mire visszajött. Elmeséltem Horváth Ádámnak, hogy majdnem ellopták a gyerekem, erre ő ezt pár hét múlva beleírta az egyik epizódba, hogy eltűnt a Matyi, és Nemcsák Karcsival, a Gazdagréti Batmannel kerestük.

A színésznő arról is beszélt, hogy szerinte mi lett volna a karakterével, hogyha folytatódik a sorozat.

Hávellel, az iskola igazgatójával mindig is vitatkoztunk, ő szerényebb volt, nekem karakánabb volt a habitusom, szóval szerintem megkaptam volna az igazgatói pozíciót, ha még tart a sorozat.

Ivancsics Ilona

A gazdagréti emléktúrán Taki bácsi Ladájának másolata is előkerült, bár Jutka csak egyszer utazott Zenthe Ferenc mellett, amikor a kórházba vitték, hogy megszülje egyetlen kisfiát, Matyit.