Barion Pixel Jobb, hogy ezt II. Erzsébet királynő már nem látta? – Coloré

Jobb, hogy ezt II. Erzsébet királynő már nem látta?

2023. 09. 06.

Egy királyi szakértő szerint II. Erzsébet királynő utolsó éveiben Harry herceg nagyon sok problémát okozott neki, és nagyon csalódott volt az unokája viselkedése miatt.

Sok bajt okozott II. Erzsébet királynőnek

II. Erzsébet királynő egy éve, tavaly szeptember hunyt el Balmoralban, a kedvenc kastélyában. Azonban az utolsó évei egyáltalán nem teltek nyugodtan, a legtöbb gondját pedig pont az imádott unokájának, Harry hercegnek köszönhette. Utóbbinak, mióta kiléptek a dolgozó királyi családtagok közül, nagyon feszült a viszonya az egész királyi családdal, a viselkedése, nyilatkozatai pedig sokat ártottak az egykori királynőnek.

A sokakat felkavaró Oprah Winfrey-interjú 2021 márciusában, valamint az azzal kapcsolatos félelmek, hogy milyen más „bombákat” tartogathatnak még a brit királyi család ellen, nagyon felzaklatták a királynőt. Aztán kevesebb mint egy hónappal II. Erzsébet királynő halála előtt jött Meghan Markle Spotify podcastje, az Archetypes, amelyben részletezte, hogy dolgozó királyi családtagnak lenni milyen áldozatokat követelt a mentális egészségétől.

II. Erzsébet királynő
Kép forrása: Stuart C. Wilson / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images

Meghan Markle és Harry herceg nyilvános támadásai a királyi család ellen nehéz időszakban érkeztek II. Erzsébet királynő számára, akinek egészségi állapota észrevehetően sokat romlott férje, Fülöp herceg elvesztése óta.

Annyi minden történt, amíg még élt, és ez bizonyára megnehezítette az utolsó évét

– állítja Richard Fitzwilliams királyi szakértő.

Oprah akkor került adásba, amikor Fülöp herceg beteg volt – ez mindent elmond. Az akkori támadások, különösen Oprah, ártottak neki.

A Spare megjelenése csak tovább rontotta a dolgokat

Harry herceg memoárjának megjelenése mindössze négy hónappal II. Erzsébet királynő halála után történt, és egy hónappal a Sussexiek háromrészes netflixes dokumentumsorozatát követően, amelyben Harry herceg azt állította, hogy Vilmos herceg leordította őt a királynő előtt a kilépési tervei miatt. Illetve sok egyéb vádat is felhozott Katalin hercegné és Vilmos herceg ellen. Mindezek megjelenése már tudható volt a királynő halála előtt, aki ideges volt a tartalmuk miatt. Sőt, igazából a memoár sokkal rosszabb lett a királyi szakértő szerint, mint arra a családtagok számítottak.

Harry herceg
Kép forrása: Carl Court / Staff / Getty Images Entertainment / Getty Images

Az édesapja, Károly király viszonylag könnyen megúszta – bár Harry azt írta, hogy fiatalabb korában „nem volt jó abban, hogy kimutassa az érzelmeit” -, mostohaanyjáról, Kamilla királynéről ugyanez nem mondható el. Azzal vádolta, hogy udvarol a sajtónak, „veszélyesnek” és „gazembernek” bélyegezte – ezek a részletek valószínűleg mélyen megviselték az apját.

A legtöbben azonban megkönnyebbültek, hogy néhai nagymamájáról, II. Erzsébet királynőről nem hangzott el semmi elítélő, eltekintve egy rövid utalástól, miszerint „szóba sem jöhetett”, hogy megölelje őt. Bár Erzsébet királynő megúszta, a királyi szakértő azt állítja, hogy a memoár és a Harry herceg által annak népszerűsítésére adott interjúk mélységesen felzaklatták volna.

Forrás: Mirror

Borítókép forrása: Max Mumby/Indigo / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images