Barion Pixel Ezt a 3 horrort nem szabad kihagynia a műfaj rajongóinak ezen a télen – Coloré

Ezt a 3 horrort nem szabad kihagynia a műfaj rajongóinak ezen a télen

2023. 11. 30.

Nem mindenki vágyik karácsonyi romantikára a téli időszakban, a horrorok szerelmeseinek pedig van pár igazán jó ajánlásunk.

Ahogy az ünnepek alkalmával sok-sok családi és romantikus karácsonyi film jelenik mg az összes streaming platformon, úgy nagy hagyománya van a téli időszakban beköszönő horroroknak is, amelyeknek utat általában az őszi Halloween nyit. 2023 telén is izgalmas, nem szokványos alkotások érkeznek a műfaj rajongóinak, de vannak olyan régebbi filmek is, melyeket érdemes megkeresni, ha még nem láttuk.

Til Death Do Us Part

A nagyjából, “míg a halál el nem választ” címmel készült alkotást a Végső állomás készítői jegyzik, vagyis jó eséllyel nem fogunk csalódni az akció-horrorban – bár a Rotten Tomatoes-on kicsit alulértékelték. A film egy menyasszonyt követ nyomon, aki bár szereti vőlegényét, megfutamodik a nagy napon és esküvői ruhájához felveszi a nyúlcipőt. A dolog nem tetszik a hét vőfélynek, így üldözőbe veszik, hogy levadásszák – de nem a szokványos menyasszony szöktetős módon. Életre-halálra megy a küzdelem, ami hol komédiába, hol slasher horrorba csap át. Aki egy pörgős, humorral szórakoztató, jó véres alkotásra vágyik, annak ajánlott a Til Death Do Us Part. A főszerepekben Natalie Burn-t, Jason Patricket, Cam Gigandet-et, Orlando Jones-t és Ser’Darius Blain-t láthatjuk többek között.

They Wait in the Dark

Akik nem ragaszkodnak a fentebb leírt tempóhoz és történet vezetéshez, azoknak itt egy természetfeletti témájú alkotás a díjnyertes író-rendező, Patrick Rea tollából. A film főszereplője Sarah McGuire ( A stylist című horrorban már láthattuk ) , aki Amyt, egy anyát alakít, aki fiával menekül bántalmazó partnere, Judith elől. Ám az útja során egy még félelmetesebb dologgal találkozik, amikor menedéket keres a régi parasztházban, ahol felnőtt. A film nagyon feszült, hátborzongató és nyomasztó, így nem ajánlott egyedül megnézni.

Dear David

Akik odavannak a gonosz gyerekeken alapuló sztorikért, és szeretik az Átok-filmekhez hasonló kúszó-mászó halott arcú lényeket, azoknak igazán kísérteties csemege ez a 2023-as, friss alkotás. A történet szerint a kilencvenes években létezett egy David nevű fiú, akit kicsinálnak a neten a trollok, mire ő megbosszulja azt és a jövőt is. 2017-ben járunk, amikor is a Buzzfeed egy alkalmazottja ráakad a sztorira és akar valami igazán virális, meghökkentő tartalmat kreálni a régi történetből, de nem is sejti, hogy ezzel valami nagyon gonoszat szabadít el. A főbb szerepben Augustus Prew-t, Andrea Bang-et, René Escobar Jr.-t, Cameron Nicol-tl és Justin Long-ot láthatjuk.

Borítókép forrása: imdb