Barion Pixel Minden, amit a Gwyneth Paltrow-ügyről tudnod kell, beleértve a bíróságon viselt ruháit is – Coloré

Minden, amit a Gwyneth Paltrow-ügyről tudnod kell, beleértve a bíróságon viselt ruháit is

2023. 03. 30.

Nem tudhatjuk, valóban az Oscar-díjas színésznő okozta-e a súlyos sérülésekkel járó síbalesetet luxusüdülésén, de az biztos, hogy a bíróságon viselt ruháival is üzen a nyilvánosságnak.

Az elmúlt héten Gwyneth Paltrow-val volt tele a világsajtó, bár nem olyan témában, amelyekkel kapcsolatban hallani szoktunk róla. Az Oscar-díjas színésznő egy 2016-os síbaleset miatt állt a Utah állambeli bíróság előtt, miután a most 76 éves Terry Sanderson 2019-ben beperelte. A férfi máig azt állítja, hogy Paltrow okozta esését a Deer Valley üdülőhelyen, amely maradandó sérüléseket okozott neki. Ráadásul, állítja, a nő és síoktatója is látták, hogy ő megsérült, de ahelyett, hogy segítettek volna neki, tovább siklottak.

Sanderson mindezért korábban 3,1 millió dollárt, most 300 ezer dolláros (108 millió forint) kártérítést követel. Hogy miért csak 3 év után indított pert? Állítása szerint azért, mert korábban sérüléseivel és ügyvédeivel küzdött.

A tárgyaláson a színésznő tagadta a vádakat – állítása szerint ő a pályán a gyerekeire figyelt –, sőt állította, hogy a férfi száguldott neki. Erre hivatkozva viszontkeresetet is benyújtott. A segítségnyújtás elmulasztására pedig azt felelte: „Nem én okoztam a balesetet, így nem lehetek hibás semmiért, ami később történt vele”.

Paltrow flegma gazdagsága

A bírósági jelenetek, amelyen a színésznő gyakran rezzenéstelen arccal válaszol néha oda nem illő kérdésekre, mostanra elárasztották az internetet és a közösségi médiát. Az alábbi videóösszeállításon például az ügyész a színésznő ruhatárára, stílusára és testmagasságára vonatkozó kérdéseket tesz fel, majd irigykedve-hízelegve reagál azokra.

Egyes mémeken a Gucci logót photoshopolták fotóira, majd alá ugyanazzal a betűtípussal a Guilty, vagyis a bűnös szót.

Több lap Paltrow ruhaválasztásainak is külön figyelmet szentelt: nem is lehet vitatni, hogy elegáns, visszafogott darabjai egyszerre üzennek vagyonáról, feminin erejéről és magabiztosságáról.

Egyszerűnek tűnő fehér garbója például a kasmírtermékeket kínáló Loro Piana darabja, értéke átszámolva közel 530 ezer forint. A tárgyalás második napján saját márkája, a G Label by Goop krémszínű, kötött összeállítását is megmutatta a világnak, majd az amerikai The Row 1,72 millió forintos zöld pamutkabátját viselte. Mindezt egy közel félmillió forintos Prada bakanccsal egészítette ki.

Bármilyen drágák is, ezek a ruhák nem hivalkodók, logók, csillogás és feltűnő színek nélkül árulkodnak viselőjük tehetős és stílusos mivoltáról. Ezeket a márkákat azok ismerik fel, akik azonos szinten mozognak, értéküket azok tudják, akiknek tudniuk kell, és erőlködés nélkül közvetítik viselőjük üzenetét és személyiségét – véli róluk például a Luxury Institute New York igazgatója.

Van ugyanakkor ezekben az összeállításokban némi flegmaság, nemtörődömség is, hiszen nem kimondottan elegáns, formális darabok, sokkal inkább egy télvégi luxusnyaralás kényelmes kiegészítői.

Forrás: The Guardian