Barion Pixel 3+1 furcsa wellness trend, amit Gwyneth Paltrow-nak köszönhetünk – Coloré

3+1 furcsa wellness trend, amit Gwyneth Paltrow-nak köszönhetünk

2022. 10. 01.

Gwyneth Paltrow neve mára egybeforrt a tiszta, harmónikus életvitellel, saját wellness márkája a Goop világhírű. De hajdanán azért voltak tévedései.

Sosem volt akkora biznisz a wellness, mint manapság. Igazi forradalmát éli, mindenki szép, egészséges és kiegyensúlyozott akar lenni, roskadoznak a polcok a sztárok saját márkás csodatermékeitől, ezerféle mozgásforma hódít, zöld smoothie-val kezdjük a napunkat, meditálunk és mantrázunk, ezres tömegek töltik meg a stadiont, ha egy-egy guru előadást tart a tökéletes életről. Mindenki meg akarja szerezni ezt az illúziót, így a wellnessipar 4,5 ezer milliárd dolláros üzletágat képvisel jelen pillanatban.

Az 50 éves Gwyneth Paltrownak nagy szerepe volt abban, hogy a különböző életviteli módszerek, praktikák divatba jöttek. Büszkén vállalja, hogy mindent kipróbált, amit jónak és hasznosnak gondolt, ami pedig tényleg bevált, az beépítette a saját brandjébe.

Nézzük, melyek voltak Gwyneth Paltrow és a Goop legfurcsább húzásai!

Gwyneth Paltrow
Forrás: Northfoto
  1. A Jade tojás: ezt az ásványi tojást a Goop javaslata szerint a hüvelybe kell helyezni. Állítólag növeli az izomtónust és a női energiák áramlását, kiegyensúlyozza a hormonokat, és javíthat az orgazmus minőségén. Nos, ezért ugyan megbírságolták Paltrow cégét, ennek ellenére a mai napig van, aki esküszik rá.
  2. Arc akupunktúra: az ókori kínai orvoslásból származó akupunktúra nem újdonság, de Paltrow reflektorfénybe helyezte, különös tekintettel a kozmetikai előnyeire. Amellett, hogy enyhíti a stresszt és felszabadítja a blokkolt energiákat (az a fajta, amely hozzájárul a fizikai és mentális betegségekhez), az akupunktúra segíthet serkenteni a bőrsejtek helyreállítását és a kollagén termelést, miközben emeli és feszesíti is az arcbőrt. Paltrow szerint képes segíteni a szervezet öngyógyításában is.
  3. Jég terápia: az In Goop Health egy epizódjában Paltrow a hidegterápiát vizsgálja meg a „Jégember”, Wim Hof ​​segítségével. A hideg erejét a stresszel szembeni ellenállóképességünk növelésére kihasználva sok élsportoló alkalmazza a technikát a gyulladás, a stressz és a szorongás csökkentésére. A meleg zuhanyt követő 30 mp-es jeges fürdő állítólag fokozza a koncentrációt és az anyagcsere sebességét is.
  4. Fülmagok: bár úgy néznek ki , mint egy csillagokat mintázó arany fülbevaló, a fülmagok valójában akupresszúrás hatást gyakorolnak, hiszen a fül megfelelő pontjait stimulálják. A fülmagok enyhítik az energiaelzáródásokat, megnyugtatják az elmét és enyhítik a stresszt.
Gwyneth Paltrow
Forrás: Northfoto
Forrás: allure.com
Bortókép forrása: Northfoto