Barion Pixel Majdnem 20 évnyi jegyesség után karikagyűrű került az Oscar-díjas Michelle Yeoh ujjára – Coloré

Majdnem 20 évnyi jegyesség után karikagyűrű került az Oscar-díjas Michelle Yeoh ujjára

2023. 07. 29.

Jobb későn, mint soha, valószínűleg igazat ad a mondásnak Michelle Yeoh és újdonsült férje, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) volt elnöke, Jean Todt.

2023 több szempontból is a boldogság éve Michelle Yeoh számára. A 60 éves kínai származású színésznő ugyanis idén márciusban – a filmtörténelemben első ázsiai származású nőként – hazavihette a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott kiemelkedő alakításáért, majd pedig tegnap 6992 napnyi jegyesség után hozzáment vőlegényéhez, a francia Jean Todthoz. A férfi neve a magyar sportrajongóknak a Forma-1 kapcsán lehet ismerős, hiszen 2004-től 2008-ig a Scuderia Ferrari csapatvezetője volt, majd 2009 és 2021 között ő volt a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke.

A hírről az egykori Ferraris pilóta, Felipe Massa Instagramjáról értesülhetett a publikum, akinek egyébként Todt fia, Nicholas a menedzsere. A képeken látható az esküvői meghívó is, melyből kiderült, hogy Todt és Yeoh 2004. június negyedikén találkoztak először Sanghajban, július 26-án a férfi meg is kérte a színésznő kezét, aki igent mondott, majd 6992 nappal (19 évvel) később Genfben megtörtént a nagy nap. Megismerkedésükkor Michelle Yeoh 41, Todt pedig 58 éves volt.

A képek alapján visszafogottnak tűnő ceremóniára a színésznő magával vitte a tavasszal nyert aranyszobrocskát is, mely tökéletesen passzolt nude színű ruhájához.

Yeoh egyébként korábban volt már férjnél, 1998-ban ment hozzá egy stúdióigazgatóhoz, Dickson Poon-hoz, és otthagyta a színészetet is miatta, mert készen állt a családalapításra. Egy interjúban azt nyilatkozta akkori döntéséről, hogy „ez nem Dickson vagy családjának nyomása miatt történt. Úgy gondoltam, hogy nem tudok többfelé figyelni. Csodálattal néztem néhány színésznőre, aki képesek voltak anyaként zsonglőrködni, iskolába vinni a gyerekeket és színészkedni, rendezni is. De úgy éreztem, ha én folytatnám a színészkedést, állandóan távol lennék otthonról. Nem láttam át, hogyan lehetne teljes karrierem úgy, hogy házas vagyok.”

Golden Globe 2023, Michelle Yeoh
Golden Globe 2023: első szobrocskájának örülhetett idén Michelle Yeoh. Kép forrása: Northfoto

Végül elváltak, mert kiderült, hogy Yeoh-nak nem lehet gyermeke, ő pedig nem akart még több, ezzel kapcsolatos keserűséget a házasságába. A Rendőrsztori 3-mal tért vissza a filmezéshez 1992-ben, és mielőtt Todttal megismerkedtek, két évig együtt járt egy Alan Heldman nevű kardiológussal.

Az egykori Forma-1 vezetővel szinte azonnal eljegyezték egymást, de nem sürgették a házasságot – mint ahogy a tények is mutatják – , mégis jól megvoltak idáig menyasszonyként és vőlegényként. A Town&Country 2022 szeptemberi számában, amikor azt kérdezték a színésznőtől, hogy hol van számára az otthon, azt felelte:

Bárhol, ahol azok vannak, akiket szeretek. Bárhol, ahol Jean van.

Forrás: People, Elle
Borítókép: Lionel Hahn / Getty Images