Barion Pixel Dolly Parton a Beatles két legendájával dolgozott együtt – Íme a dal! – Coloré

Dolly Parton a Beatles két legendájával dolgozott együtt – Íme a dal!

2023. 08. 19.

Dolly Parton ezúttal a világ egyik legszebb dalát dolgozta fel, méghozzá a Beatles két tagjával!

Dolly Parton, a countryzene királynője az utóbbi időben örömest nyúl vissza a régi időkhöz, így most is ezt tette! Nemrégiben feldolgozta a Queen We are the Champions című dalát, tavaly pedig az egyik legnagyobb slágerét, a Jolene-t énekelte el Olivia Newton-Johnnal. Ez azért is volt megható, mert ez az utolsó felvétel, amin a Grease sztárját énekelni hallhattuk.

Dolly azt nyilatkozta, hogy soha nem fog visszavonulni, mert inkább holtan esik össze a színpadon, mint hogy nyugdíjasként, otthonában tengesse az életét.

Dolly Parton és a Beatles

Az énekesnő mindig tisztelettel nyúl kollégái munkájához, nem volt ez másképp a Let It Be-vel sem. A még élő tagokat, Paul McCartney-t és Ringo Starrt is felkereste, akik örömmel vállalták, hogy részt vesznek a feldolgozásban. A zongoránál a 81 éves basszusgitáros, Paul McCartney ült, a nála két évvel idősebb Ringo pedig szokásához híven a dobok mögött kapott helyet. A legendás zenészek közreműködésével ez a feldolgozás született:

A kész dalt nemcsak az énekesnő, hanem Paul McCartney is megosztotta, és azt fűzte hozzá, hogy köszöni Dollynak, hogy feldolgozta a dalát, nagyon tetszik neki ez a verzió, és örül, hogy együtt dolgozhattak.

Az énekesnő csak egy kérdéssel osztotta meg az új dalt: ,,van annál jobb, mint a Let It Be-t énekelni Paul McCartney-val?” Természetesen kiemelte Ringót is, illetve Peter Framptont, aki gitározott, és Mick Fleetwoodot, aki az ütőhangszereken játszott a felvétel alatt.

Dolly Partont a Let It Be eredeti szerzője, Paul McCartney kísérte, kiegészülve a másik Beatles-taggal, Ringo Starral / Kép forrása: Kevin Winter / Getty Images
Dolly Partont a Let It Be eredeti szerzője, Paul McCartney kísérte, kiegészülve a másik Beatles-taggal, Ringo Starral / Kép forrása: Kevin Winter / Getty Images

A feldolgozott dalok egy új lemezre készülnek, ami november 17-én fog megjelenni az Amerikai Egyesült Államokban. Várhatóan 21 dal kerül a korongra, melyek közül kilenc saját dal hallható, valamint régi nagy slágerek feldolgozásai. A Rockstar című lemezen több, mint negyven vendégművész szerepel majd Dolly mellett, többek közt Miley Cyrus, Sheryl Crow, Elton John és Sting is.

Forrás: Daily Mail.

Nyitókép forrása: Getty Images

0 /eletmod/sztarok/dolly-parton-es-a-beatles/