Barion Pixel Dobó Kata Balin lett 50 éves! A színésznő kirobbanó formában ünnepelte az ötödik X-et – Coloré

Dobó Kata Balin lett 50 éves! A színésznő kirobbanó formában ünnepelte az ötödik X-et

2024. 02. 26.

Nehéz elhinni, de Dobó Kata február 25-én lett 50 éves! A színész-rendező nevét már közel 30 éve ismeri az ország. Kata éppen Balin pihen és fürdőruhás képekkel ünnepelte a kerek számot. A színésznő a fotók tanúsága szerint több évtizedet is letagadhatna a korából! A jeles nap alkalmából összegyűjtöttük, hogy milyen emlékezetes pillanatokat okozott nekünk a gyönyörű, örökifjú színésznő.

1997-ben robbant be a köztudatba

Dobó Kata nevét 1997-ben ismerte meg a nagyközönség, amikor A miniszter félrelép című filmben szerepelt, azóta Amerikát is megjárta és egy kislánya is született. Kata az elmúlt évtizedekben megmutatta már, hogy milyen sokoldalú. Színésznőként és rendezőként is bizonyított. A színésznő 1974. február 25-én született Győrben. Édesapja katonatiszt volt, ezért sokat költöztek: laktak Kijevben, Lentiben, végül Békásmegyerre költöztek. Kata szeretett volna korán a saját lábára állni, ezért eleinte titkárnőként dolgozott, modellkedett, de végül a színészet mellett tette le a voksát. 1997-ben bekerült a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, nem sokkal később már Hollywoodban tanulta a színészmesterséget. 2019-ben a Kölcsönlakás című filmmel filmrendezőként debütált. Második rendezői munkája: az El a kezekkel a Papámtól!

Miniszter Felrelep
fotó: A miniszter félrelép

Legismertebb filmjei:

A miniszter félrelép

Csak szex és más semmi

Pappa Pia

Kölcsönlakás

Féltve óvja a magánéletét

Dobó Kata első férje Vermes Dávid színész volt, akivel egy évig voltak házasok. 1998–2006 között Andy Vajna volt az élettársa. Egy ideig együtt élt Hajas Lászlóval, Bochkor Gáborral, Anger Zsolttal, Zsidró Tamással és Szente Vajkkal is. 2012-ben született meg kislánya, Szofi, akinek édesapja Gulyás Levente, zenész.