Barion Pixel Brooke Shields sokáig küzdött lányával annak karrierválasztása miatt – Coloré

Brooke Shields sokáig küzdött lányával annak karrierválasztása miatt

2023. 06. 05.

A kék lagúna, a Wanda Nevada és az Éjféli etetés sztárja, Brooke Shields néhány napja egy amerikai talkshowban beszélt arról, mennyire ellenezte a kezdetekkor lánya pályaválasztását..

Idén tavasszal jelent meg a Hulun a Brooke Shields: Csinos kislány című kétrészes dokumentumfilm, mely a színésznő egyik legismertebb filmje után kapta egyébként is sokatmondó címét. Az 1978-as filmdrámában még csak 13 éves Shields gyermekprostituáltat alakított, és félelmetes módon már akkor szexszimbólumként emlegette a média egy része. A később modellkarrierbe is kezdő színésznő nem véletlenül óvta anyatigrisként kisebbik lányát, a most 17 éves Griert attól, hogy kövesse őt a pályán, hiszen látta annak minden buktatóját és veszélyét. De más oka is volt az ellenkezésre, ahogy azt nemrég a Live with Kelly and Mark című talkshowban kifejtette.

„Nagyon sokáig küzdöttem ellene. Annyira más ma ez a szakma, mint annak idején volt.” – mesélte, hozzátéve, hogy akkor nem létezett közösségi média, ami ma extra nyomást helyez a modellekre. Shields annak idején inkább magazinokban jelent meg modellként, nem lépett fel kifutón, és aggódik Grier miatt, akit viszont utóbbi is érdekel. „Az brutális, főleg a backstage” – mondta az édesanya. „Én sosem léptem kifutóra, nem hiszem, hogy tudtam volna kezelni a helyzetet”.

Azonban hiába minden ellenkezést, végül kénytelen volt beadni a derekát. Grier azóta kapott néhány kisebb munkát, de csak azzal a feltétellel, hogy követi az édesanyja által lefektetett szabályokat. Többek között azt, hogy modellkarrier ide vagy oda, jelentkeznie kell egyetemre, hogy Shields nem lesz a menedzsere, hanem ezt egy hivatásos ügynökség végzi majd, és hogy a lánynak jó munkamorálja kell, hogy legyen, ami nem lesz kellemes, de hallgatnia kell édesanyjára.

Brooke Shields 2001-ben ment hozzá Chris Henchy filmrendezőhöz, akivel Griert, és másik lányukat, a 20 éves Rowant nevelik.

Forrás: JustJared
Borítókép: Al Zeta / Contributor/ Getty Images