Barion Pixel Austin Butlert majd’ kicsinálta a hőség a Dűne forgatásán: stábtagok ájultak el a hőhullámban! – Coloré

Austin Butlert majd’ kicsinálta a hőség a Dűne forgatásán: stábtagok ájultak el a hőhullámban!

2024. 06. 23.

Miután Austin Butler befejezte a Buz Luhrmann rendezte Elvis filmet, rosszul lett. Most, a Dűne második részének forgatásán is félő volt, hogy mindez megismétlődik, csak most a Dűne 2. forgatásán.

Dűne
Kép forrása: Chung Sung-Jun / Staff / Getty Images

Austin Butler és a forgatás

Butler szerint a hőség kikészítette az embereket, így őt is.

40 fok volt és olyan meleg. Rajtam volt a kopasz sapka, és két színpad között voltak csak ezek a szürke dobozok 200 méteres falakkal és homokkal. Olyan lett, mint egy mikrohullámú sütő. Voltak, akik elájultak a hőguta miatt. És ez még csak az első hetem volt.

Ebben a környezetben dolgozni és élni nagyon nehéz – vallotta a színész. De még ilyen körülmények között is a legfontosabb, hogy amit elvállat, azt maximálisan, a legjobban végezze el. A Feyd-Rautha Harkonnen szerepét játszó Butler vokális teljesítményére is nagyon kényes volt. A színész így nyilatkozott szerepéről:

Úgy éreztem, hogy mivel a báróval nőtt fel, a báró sok szempontból nagy hatással lesz rá. Így aztán elkezdtem gondolkodni azon, hogyan beszél, és hogy ahhoz az emberhez kötődik, akit a legnagyobb erővel lát már gyerekkorától kezdve, akit végül valamilyen módon utánoz.

Dűne
A rendező, Denis Villeneuve / Kép forrása: Chung Sung-Jun / Staff / Getty Images

A Dűne forgatási körülményei

A hőség a film szinte összes szereplőjét nagyon megviselte, de a rendező, Denis Villeneuve úgy látta jónak, ha a Dűne mindkét részét egymás után forgatja le.

Mindkét film nagyon zord körülmények között készült, és ez fizikailag nagyon megterhelő, szóval áldás volt szünetet tartani köztük. Az első gondolatom az volt, hogy a két filmet egymás mellett forgatom, de most azt hiszem, meghaltam volna.

Ha kellően felcsigáztunk, akkor már nem sokat kell várnotok, mert március 1-jén a mozikban lesz.

Nyitókép forrása: Chung Sung-Jun / Staff / Getty Images
0 /eletmod/sztarok/austin-butler-hoseg-dune-2-film/